OFFICE 2016

Ovime Microsoft namjerava srediti GDocse

06.05.2015 u 08:19

Bionic
Reading

Microsoft je 2013. godine uhvatio korak s uređivanjem dokumenata online u realnom vremenu kakvo je nudio Google Docs. Sad ih namjeravaju prestići tako što će omogućiti suradnju online i na dokumentima u desktop aplikacijama

Office 2016, iduće veliko izdanje aplikacija za desktop, ponudit će mogućnost zajedničkog rada u realnom vremenu na dokumentima, prvo u Wordu a potom i u u PowerPointu i Excelu.

Velika je to promjena za Microsoft, koja bi softverskom divu iz Redmonda mogla dati značajnu prednost nad Googleom i drugim konkurentima. Office u desktop izdanju, naime, koriste na tisuće tvrtki diljem svijeta, pošto alternative na webu još ne nude sve što im je potrebno.


Mogućnost suradnje online na dokumentima na desktopu uklanja jednu od ključnih prednosti GDocsa. Iako je Google prije nešto manje od tri godine kupio QuickOffice, dosad nisu izbacili apliakcije koje bi se mogle natjecati s Officeom za iOS, Android, pa čak i desktop operetivne sustave kao što su Windows i OS X.

Office 2016 trebao bi biti dostupan kasnije ove godine. Prvi pogled na značajku uređivanja u stvarnom vremenu možemo očekivati početkom ljeta. Dugoročno, bit će dostupna i za Android i iOS.

Više:Verge