KORISNO

Ovim aplikacijama ćete držati članove obitelji na oku

19.12.2016 u 08:25

Bionic
Reading

Gotovo pa nema roditelja koji barem jednom nije poželio držati svoje dijete na oku kad nije kod kuće. Postoje brojni uređaji koji to omogućuju, ali i aplikacije pomoću kojih će nadzor biti doista jednostavan

Evo nekoliko dobrih aplikacija

Aplikacija Life360 koja je već dulje prisutna na tržištu oslanja se na GPS kako bi vam pomogla locirati djecu i druge članove obitelji. Dostupna je za Android i iOS

Možete kreirati više Krugova (Circles) za bilo koju skupinu ljudi, poput određenih članova obitelji ili prijatelja. Potom možete napraviti Mjesta (Places) i primati obavijesti kad netko od njih dođe ili napusti neku od tih lokacija, poput obiteljskog doma ili škole.

Svi unutar jednog Kruga mogu vidjeti lokacije svih ostalih. Možete poslati signal za uzbunu svima u Krugu odjednom ukoliko nešto pođe po zlu.

Besplatna inačica nudi dva Mjesta i dva dana povijesti lokacije. Premium izdanje Life360Plus ima neograničeni broj Mjesta, 30 dana povijesti lokacije i podršku 24 sata dnevno svaki dan za 2,99 američkih dolara mjesečno ili 24,99 dolara godišnje.

Ova aplikacija dostupna je ne samo za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS, već i za Amazonove te one s Windowsima.

Za razliku od Life360 ne morate se registrirati ni otvarati korisnički račun.

Omogućit će vam praćenje povijesti lokacije do tri godine unazad. U slučaju krajnje potrebe možete na silu nazvati nekog ili prisiliti njihov mobitel na snimanje fotografije. Postoji i dugme za paniku pomoću kojeg je moguće uzbuniti bližnje u slučaju nevolje, kao i mogućnost geograđivanja (geofencing) koje vas obavještava ako je osoba pod nadzorom ušla ili izašla iz određenog područja.

Sučelje je jednostavno, a izgled možete prilagoditi. Aplikacija je besplatna i nema oglase.

Osim što će omogućiti nadzor i praćenje, ova aplikacija također potiče brbljanje članova obitelji, a nudi i ugrađene popise zadataka i kalendare koje možete dijeliti.

Osnovne funkcionalnosti uključuju praćenje lokacija, prijavu na određenim mjestima, postavljanje obavijesti za određene lokacije te postavljanje ograničenja brzine za članove obitelji s vozačkom dozvolom.

Dolazi s oglasima kojih ćete se riješiti odlučite li se na kupnju unutar aplikacije. Dostupna je za Android i iOS

Jednostavna aplikacija za praćenje koja omogućuje postavljanje geoograda, praćenje lokacija i provjeru razine baterije. Dostupna je samo za Android i na webu.

Oglase ćete ukloniti ukoliko kupite doživotnu licencu za 19,99 dolara, što će vam ujedno dati pristup neograničenom broju geoograda te pregled stanja baterije i povijesti lokacija unazad do dva tjedna.

Više:Make Use Of