NEUGODAN BUG

Ovih 16 znakova u trenu ruši Google Chrome

21.09.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Rast popularnosti Googleovog web preglednika donosi i sve veći broj otkrivenih bugova. Najnoviji je prilično nezgodan: omogućava rušenje Chromea jednostavnim URL-om sa 16 znakova

Chrome je danas najrašireniji web preglednik na svijetu. Usponu na vrh pomoglo je i to što dolazi predinstaliran na brojnim uređajima koji koriste operativni sustav Android.

Najviše prigovora na njegov račun dosad se moglo čuti zbog velike količine memorije koji koristi u radu, no većina ljudi to zanemaruje jer je lak i jednostavan za korištenje.


Rast popularnosti donosi i sve veći broj otkrivenih bugova. Najnoviji, otkriće Andrisa Atteke objavljeno na VentureBeatu, prilično je nezgodan: omogućava rušenje Chromea URL-om s tek 16 znakova. Izgleda bezazleno, ali zaustavit će rad popularnog preglednika:

http://a/%%30%30 (klikate na vlastitu odgovornost)

Da stvar bude gora, ako je uklopljen u poveznicu dovoljno je postaviti kursor iznad linka kako bi Chrome izbacio poruku o pogrešci 'Aw, Snap' i zatvorio stranicu. Zasad nema naznaka koji bi upućivali na ozbiljniji sigurnosni propust, no testiranja još uvijek traju pa nije nemoguće da će se nešto i pronaći.

Više:Neowin