potrošeni i izgoreni

Ove stvari najviše dovode mlade ljude do ludila i sve su vezane uz pametne telefone

25.07.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Istraživanje kompanije OnePlus pokazalo je što najviše nervira mlade i ujedno otkrilo još nešto: dvije petine milenijalaca doslovce je potrošeno i izgoreno. Pate od anksioznosti i nesanice, povezane s količinom vremena provedenim uz smartfone

Milenijalci gube živce kad im tehnologija ne ide niz dlaku, pokazala je nova studija u kojoj piše kako mladi postaju nervozni ako moraju čekati da im se sadržaj skine na pametni telefon.

Istraživanje kineskog proizvođača telefona OnePlus, provedeno na više od 2000 korisnika smartfona svih dobnih skupina, pokazalo je kako ljudi u dobi od 16 do 34 godine imaju pet puta veću vjerojatnost da će izgubiti živce zbog spore brzine preuzimanja nego što će to iznervirati starije korisnika.

Gubitak WiFi veze, nemogućnost pristupa aplikacijama ili internetskim stranicama i loš signal stvari zbog kojih milenijalci gube živce u prosjeku deset puta dnevno. Istovremeno, milenijalci osjećaju da previše vremena troše na zurenje u ekran pametnog telefona i da oslanjanje na tehnologiju negativno utječe na njihov život.

Ispitanici su također naveli naveli koje ih stvari u životu najviše frustriraju. Oni stari između 16 i 24 godine najčešće su odgovorili: nepostojanje Wi-Fija na njihovoj lokaciji. Slijedi sporo skidanje sadržaja.

Istraživanje je pokazalo još nešto: dvije petine milenijalaca doslovce je potrošeno i izgoreno. Pate od anksioznosti i nesanice koje su povezane s količinom vremena provedenim uz pametne telefone, računala i druge tehnološke naprave.

  • +4
Mobiteli i vrućina Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Gotovo polovica mladih u istom istraživanju tvrdi kako bi željeli skratiti vrijeme koje provode za svog ekranima. Svaki treći ispitanik, neovisno o starosti, zabrinut je zbog pretjerane ovisnosti o tehnologiji.

'Mladi su okruženio tehnologijom i treba im predah', tvrdi Kate Parkyn, šefica britanskog odjela za marketing kompanije OnePlus, piše Independent.