STOTINE SATI ZABAVE

Ove legendarne igre možete nabaviti za samo par kuna

20.07.2014 u 11:27

Bionic
Reading

Dok je pred gejmerima ostao još dobar dio godine s konvencijama i otkrivanjem novih naslova, za one na koji su se odlučili ljetovati uz ekran(e) i istovremeno uštedjeti ima nade. Na distribucijskim platformama poput Steama i GOG.com moguće je pokupiti mnoštvo klasika koji sasvim sigurno mogu osigurati sate i sate zabave

Quakecon 2014 tek što je počeo, Gamescom stiže, baš kao i brojni novi naslovi, no za zabavu nije potrebno mnogo novca. Dok se čeka (ili radi) na bolje financije, vruće ljetne dane može se provesti u zabavnom ozračju igraćih klasika.

Upravo zahvaljujući Quakeconu, Steam sada nudi paket od hrpe 'najvećih franšiza', koji sadrži Dishonored (2012) uz sve pripadajuće DLC-ove, Final DOOM, Ultimate Doom, Doom II, Doom III: BFG Edition, Fallout, Fallout Tactics, Fallout 2, Elder Scrolls V i hrpu DLC-ova te naposljetku jedan svjež naslov - Wolfenstein: The New Order. Cijena ovog paketa je 92,99 eura, no valja imati na umu kako je dosta toga moguće nabaviti i zasebno.

Fallout klasičnu kolekciju koja uključuje Fallout, Fallout Tactics i Fallout 2 je moguće nabaviti za svega 14,99 eura na Steamu, što je ušteda na bundleu od 7,48 eura. Iskusniji gejmeri već znaju koliko dana (mjeseci!) su proveli igrajući ove naslove.


Ako se gleda kakav drugi žanr poput akcijske strateške simulacije, valja napomenuti da je dobar dio ARMA franšize dostupan za kikiriki i koštice. Na Steamu je ARMA u svojim različitim dijelovima dostupna po prilično niskim cijenama. 3,99 eura tako košta Cold War Assault, a ARMA II je dostupna za 9,99 eura te hrpa drugih varijanti.

Po desetak eura na Steamu koštaju i Far Cry i Far Cry 2: Fortune's Edition, koji uključuje i DLC.

Dok se čeka 2015. godina i Witcher 3, GOG.com u ponudi ima Witcher: Enhanced Edition, naslov koji je bio daleko ispred svog vremena. Ako pak ima nestrpljivih, na Steamu je moguće ugrabiti cijelu kolekciju koja uključuje spomenuti naslov, uz Witcher 2: Assasins of Kings Enhanced Edition te Wild Hunt koji stiže tek u veljači 2015. za ukupno 69,99 eura.

SimCity 4 Deluxe Edition je na platformi GOG.com dostupan za 19,99 američkih dolara, a istinski ljubitelji klasika za 5,99 dolara mogu nabaviti i SimCity 2000 Special Edition iz 1995. godine. Naslov je prema informacijama igriv i na novijim operativnim sustavima.

Stariji gejmeri će se rado sjetiti Heroes of Might and Magic serijala igara, a svaki od njih je na GOG.com dostupan za po 9,99 dolara. Svakako vrijedi preporučiti istinski klasik Heroes III Complete Edition, koji uključuje i ekspanzije Armageddon's Blade te Shadow of Death. Spomena vrijedan je svakako i Baldur's Gate te jedan od apsolutnih klasika i svojevrstan spin-off Civilization serije naslova - Sid Meier's Alpha Centauri (samo 5,99 dolara!).