LAKŠE SURFANJE

Ove dodatke za Chrome morate probati, nećete zažaliti

16.03.2015 u 06:51

Bionic
Reading

Internetski preglednici su sve moderniji (i bogatijih mogućnosti), no zasebnih dodataka za njih se teško odviknuti pored sirove funkcionalnosti. Mnogi od tih dodataka i danas tako mogu olakšati produktivnost, bilo da je riječ o pretraživanju, 'čupanju' citata ili nečem trećem

Saikat Basu za MakeUseOf.com otkriva neke od dodataka koje definitivno vrijedi isprobati, a prvi od njih je Better Search. Ovaj funkcionalan dodatak će itekako uštedjeti vrijeme onima koji vole pretraživati internet. Zahvaljujući 'Preview' mogućnosti, rezultate je moguće vidjeti bez otvaranja novog taba, označavati one zanimljive, organizirati ih po danim tagovima i sl.

Za one koji koriste Gmail, možda bi se zgodnim dodatkom mogao pokazati Sortd Smart Skin. Riječ je o 'kozmetici' za Gmail sučelje, koja bi trebala povećati produktivnost pametnom organizacijom elemenata.


Distraction Free YouTube je dodatak koji će korisnike izvući iz mora nepotrebnih stvari na YouTube stranicama. Bilo da je riječ o reklamama, dodatnim i 'vezanim' filmovima te sadržajem, DF YouTube će pružiti čist i pregledan sadržaj, gdje god je to moguće.

Na dodatak Dropbox for Gmail ne treba trošiti previše riječi. Podjela datoteka s bilo kime putem Gmaila nikad nije bila lakša, no valja imati na umu da je ovaj dodatak u beta izdanju.

Postoje i korisnici koji vole imati sve kontakte na jednom mjestu. Facebook, LinkedIn, Gmail i Twitter? Nema problema, uz Discoverly. Za one kojima je dosadilo biti ograničen brojem znakova na nekim društvenim mrežama, a često vole koristiti citate, Pullquote je inteligentno i jednostavno rješenje.

Još više izvrsnih dodataka moguće je otkriti na izvornom linku