NULA ZVJEZDICA

Ovako izgleda smrt na četiri kotača na testu sigurnosti

29.05.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Razvijeni svijet polako ali sigurno radi na koracima da u prometu bude što manje stradalih. No, što s ostatkom svijeta? Global NCAP nadao se kako će u 2016. godini veliki proizvođači vozila biti 'pametniji' po tom pitanju, samo da bi uslijedilo razočaranje. Sedam od sedam modela proizvođača Suzuki, Hyundai, Mahindra i Renault palo je na testovima s punih...nula zvjezdica za sigurnost

Global NCAP je za indijsko tržište testirao nekoliko izdanja vozila Renault Kwid, Hyundai Eon, Suzuki Eeco, Celerio te Mahundra Scorpio SUV. Neovisno o razini sigurnosne opreme (zračni jastuci ili bez njih), Renaultov Kwid je polučio isti rezultat na testu.

Kurioziteta radi, Kwid je jedini model na testu novih vozila koji je uopće imao opciju dodavanja zračnih jastuka. U svakom slučaju, poznati proizvođači za neka tržišta igraju katastrofalno lošu igru.

'Nadamo se kako će Renault poboljšati stvar i želimo testirati poboljšano izdanje vozila. Renault ima izvrsne rezultate testova u Europi i trebao bi posvetiti jednaku pažnju svojim kupcima u Indiji', navodi Global NCAP.


Više detalja o ovom moguće je naći na Global NCAP stranici