NOVITETI

Ovako ćete iskoristiti Google Photos i s vašeg računala

07.06.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Pored predstavljanja Android M mobilne platforme na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji IT div je otkrio i novi servis - Google Photos. Stariji korisnici Picasa servisa ili oni rijetki koji su koristili Google+ mogućnosti za fotografije sad napokon imaju središnje mjesto za organizaciju foto-sadržaja

No, pored mobilnih aplikacija, korisnike svakako zanima i mogućnost korištenja servisa na računalu. Google se pobrinuo i za taj dio, pored automatskog uploada fotki na servis. Doduše, kad Google kaže 's bilo kojeg uređaja', to po običaju znači 'osim Windows Phone platforme'.

Ono što za računala (Windows ili Mac) valja instalirati je Desktop Uploader program. Nakon preuzimanja instalacijske datoteke i njenog pokretanja, korisnik tek treba upisati svoje korisničke podatke, odabrati Google račun i odabrati foldere na računalu za koje se želi automatski backup foto sadržaja. Štoviše, moguće je odabrati kamere vezane na računalo i memorijske kartice, a Google će čak za više različitih kamera upamtiti (po želji) postavke za upload.

Za računala postoje i Google Drive aplikacije, koje automatski već održavaju željeni sadržaj u cloudu. Time se dobiva još više opcija za Google Photos - pod uvjetom da je odabrana opcija 'Create a Google Photos folder' u web postavkama Drivea.

Tko se pak želi ručno zezati sa svime umjesto automatike tu je jednostavna opcija postavljanja željenog sadržaja na cloud. Na Google Photos web sučelju se nalazi zgodna tipka za upload, a moguće je odabrati i sve fotografije iz nekog foldera po želji, pored pojedinačnog odabira. Nakon što su slike smještene na Googleove servere, korisnik dobiva opciju kreiranja albuma ili smještanja slika u već postojeći.

Via CNet