IPAK JE STVARNOST

Ovako će Microsoft ostvariti 3D Touch na Windows Phoneu

11.06.2014 u 06:44

Bionic
Reading

Još od kraja prošle godine internetom kruže glasine kako će Nokia (sada u sklopu Microsofta) u jednom trenutku otkriti uređaj koji koristi napredne senzore za potpuno novo upravljanje funkcijama na mobilnom uređaju. Sve je izglednije da će u drugom dijelu godine Microsoft uistinu predstaviti uređaj kodnog imena McLaren koji koristi tzv. '3D Touch', a kako bi uopće tehnologija mogla raditi su i sami otkrili u jednom od filmića

Po svemu sudeći su istraživački odjeli Nokije i Microsofta radili na dva odvojena projekta prije nego su spojeni u jedan, a Microsoft Research je mogućnost primjene tehnologije već ranije prikazao u videu:

Uređaj koji bi koristio ovu tehnologiju bi u suštini pokrete rukom ili prstima detektirao bi to radio u 3D prostoru, na način sličan koji to radi Leap Motion. Prototip koristi plastični okvir unutar kojeg su smješteni senzori, a nije teško zamisliti integraciju istih/sličnih senzora u sami ekran uređaja.


Naravno, tek treba vidjeti hoće li tehnologija imati kakve značajnije primjene u stvarnosti, a da nisu 'igrarija' sa sučeljima više namijenjenim igranju nego li funkcionalnosti.