ADR STUDIO KONCEPT

Ovakav 'iPhone' bi svakoga mogao ostaviti bez riječi

18.03.2015 u 06:46

Bionic
Reading

Apple Phone, uređaj koji označava novu eru za pametne telefone iz Cupertina. Kombiniranjem elemenata iz uobičajenog svijeta (Digital Crown poput one s Apple Watch gadgeta) i prilično prepoznatljivog dizajna, ADR studio je zamislio upravo takav uređaj. Ne iPhone 6s ili 7, već jednostavno Apple Phone

'Izazov je napraviti nešto bolje od onoga što je već savršeno (...) poboljšali smo svaku komponentu uređaja, dodavši i novu razinu kontrole zahvaljujući digitalnoj kruni s integriranim Touch ID i Sense tipkama', piše konzultantski studio za dizajn, marketing i komunikacije ADR Studio.

Novi uređaj zamišljen je kao 5,5-inčni model, dostupan u tri boje kućišta kao i postojeće verzije radi očuvanja prepoznatljivosti. Samo kućište je pak debljine svega 6,9 milimetara, a crte mu 'narušava' tek digitalna kruna. Dok pametni ručni sat Apple Watch donosi upravo takvo nešto, ona zamišljena za iPhone je nešto značajnijeg karaktera, jer je uređaj izgubio uobičajenu Home tipku na dnu.


Digital Crown sad u sebi nosi Touch ID senzor te zadržava funkcionalnost Home tipke. Istovremeno, u dnu uređaja su se smjestili senzori za detekciju pokreta, kako bi Apple Phone pružio do sad nezamislivo iskustvo korištenja, piše ADRS.


Zamišljeni uređaj donosi i ekran razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela, jer...zašto ne? Sve pogoni A9 čip, uparen s M9 procesorom koji, kao i u dosadašnjim uređajima služi kao svojevrsno čvorište za obradu podataka sa senzora.

Više detalja o konceptu je moguće pronaći na ADR Studio stranicama