VIDEOGAMESNEWYORK

Ovaj njujorški dućan mokri je san svakog retro gejmera

25.08.2014 u 06:06

Bionic
Reading

Svim ovdašnjim ljubiteljima retro gejminga kojima je novac mio možemo reći samo jednu stvar - budite sretni što se između vas i ovog dućana nalazi 6.741 km zračne linije

Ako se smatrate ljubiteljima videoigara i gejming kulture, garantirano ste bar jednom pomislili kako bi bilo cool da u vašem gradu postoji dućan poput VideoGamesNewYorka - specijaliziranog gejming shopa krcatog drevnim i nešto manje drevnim komadićima gejming povijesti. Naravno, svaka stvar koju ćete vidjeti u ovom jedinstvenom BuzzFeedovom videu ima cijenu. I uvjereni smo da PlayStation 3 koji je potpisao ni više ni manje nego Hideo Kojima ne spada među najjeftinije stvari koje ondje možete pronaći.

Makar velik broj stvari koje ćete vidjeti u prilogu ne spada u ovdašnje poimanje gejming povijesti (balkanska ekipa daleko je više 'visila' na Amigi i Atariju nego na Nintendu i Segami), lijepo je na trenutak zatvoriti oči i pomisliti kako bi super bilo da takvo što postoji i kod nas. Uglavnom, ondje je moguće pronaći apsolutno sve - od kolekcionarskih verzija Zelde pa sve do dijelova potrebnih da napravite svoj kontroler. Cijene, makar se tako na prvi pogled čini, nisu astronomske, ali smo uvjereni da neki 'posebni' artikli dosežu četveroznamenkaste cifre.

VGNY - 52 stvari koje ćete pronaći u dućanu


Uglavnom, ako se tijekom sljedećeg posjeta New Yorku kojim slučajem nađete u blizini VGNewYorka, dajte si pet minuta i pogledajte što nude. Garantirano ćete pronaći nešto što će vam se dopasti. Mi smrtnici možemo samo premotati video i nastaviti sa sanjarenjem.