ZELENI SPOKOJ

Otiđite s ovog svijeta ne zagađujući - u električnim mrtvačkim kolima

06.02.2017 u 08:28

Bionic
Reading

Nakon što su prošle godine viđena Porsche i Maserati mrtvačka kola, nizozemska je kompanija probila led s Teslom, a sada se eko trend i u ovim automobilima nastavlja s Nissan Leafom za sprovode

Očito je ne samo da postoji potreba za luksuznim vozilima u industriji mrtvačkih kola već i da i ona budu ekološki prihvatljiva.  Jedna od najstarijih engleskih pogrebnih tvrtki, Leverton & Sons, u suradnji s Brahmsa Električnim vozilima, je odlučila temeljiti svoja ekološka mrtvačka kola na električnom Nissan Leafu i odlučila se protiv promjena na karoseriji poput tradicionalnih mrtvačkih kola. Umjesto toga, unutrašnjost je tako preuređena da lijes zauzima cijelu dužinu kabine pored vozača. 

Uz navedeno, jedna strana Leafa je promijenjena uklanjanjem vrata i montažom staklene ploče koja omogućuje jednostavan pregled lijesa. U slučaju sudara, dodana je i horizontalna greda za zaštitu vozača i pokojnika. Brahms je izgradio tri Nissan Leaf mrtvačkih kola i prodao dva. Pored svojih ekoloških prednosti, oni su također mnogo jeftiniji za proizvodnju od tipičnih Jaguar ili Mercedes-Benz automobila ovakve namjene, jer im je cijena oko 40.000 dolara u odnosu na 150.000 dolara potrebnih za tradicionalna mrtvačka kola.

Nissan Leaf mrtvačka kola Izvor: Društvene mreže / Autor: Leverton and Sons