NEMA LUTANJA

Osobni navigator koji uvijek pronađe pravi put

20.07.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Navigo je narukvica koja vam vibracijama pokazuje put kroz nepoznati grad, put do drugog Naviga ili jednostavno pokaže koliko je sati, da znate stići na novu lokaciju na vrijeme

Postoje ljudi koji se veoma brzo snađu u nepoznatoj okolini, a postoje i oni koji su sposobni izgubiti se u gradu u kojem žive od rođenja.

Jedan od načina kako izbjeći gubljenje po gradu ili zbunjenost tijekom obilaska nekog mjesta na godišnjem odmoru je korištenje različitih aplikacija za navigaciju.

No Quirky ima bolje rješenje. Radi se Navigu - navigacijskoj narukvici koja laganim vibracijama pokazuje pravi put.

'Kao što kompas ima četiri glavna smjera, tako Navigo ima četiri glavne funkcije - kompas, navigacija, blizina i sat', stoji na stranicama Quirkyja na kojem je proizvod predstavljen.

Navigo s korisnikom komunicira vibracijama ovisno o tome koja je funkcija trenutačno uključena.

Primjerice, uključite li kompas, Navigo će vibrirati kad god pokažete prema sjeveru.

Uključite li funkciju blizine, Navigo će vas odvesti na ranije određenu lokaciju ili do drugog nositelja Naviga.

Povežete li Navigo putem Bluetootha sa svojim pametnim telefonom, odvest će vas do lokacije koju odaberete na zaslonu telefona.

Navigo je napravljen od plastike, a zaslon koristi bateriju koju je moguće napuniti priključivanjem USB kabela na računalo ili utičnicu.

Zasad je Navigo još u fazi prototipa, no ekipa koja ga je osmislila radi s Quirkyjem na masovnoj proizvodnji ovog uređaja.