ZA NE POVJEROVATI

Osam bizarnih društvenih mreža koje zaista postoje

24.07.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Kaže se '100 ljudi, 100 ćudi', a sad bismo mogli dodati i - '100 društvenih mreža'. Naravno da su se u poplavi različitih društvenih mreža morale pojaviti i one pomalo čudne

Kad se spominju društvene mreže, najčešće se misli na one najveće - Facebook, Twitter, Tumblr. Međutim, među stotinama društvenih mreža koje su se posljednjih godina pojavile na internetu postoje i one koje su, u najmanju ruku, bizarne.

To su društvene mreže stvorene za ciljanu publiku, a koje nikad neće biti globalno popularne. Radi se o društvenim mrežama koje okupljaju ljude istih, često bizarnih interesa.

Mashable je pronašao čak osam bizarnih društvenih mreža koje su našle svoje članove na internetskim bespućima.

Date My Pet

Da li vam se ikad dogodilo da ste izlazili s nekim samo zbog njegovog ili njezinog kućnog ljubimca? Ukoliko vam je bitniji ljubimac od vlasnika, ovo je mreža za vas.

DateMyPet.com je internetska stranica za spajanje vlasnika kućnih ljubimaca. Ovdje nisu bitni vlasnici, već njihovi ljubimci. Tako vam je svejedno ima li ona plavu ili crnu kosu, ali ne podnosite mačke? Provjerite na njenom profilu kojeg kućnog ljubimca ima i kakav je njen stav o psima ili ribicama.

Farmers Only

Poznata vam je emisija 'Ljubav je na selu'? Farmers Only namijenjena je upravo spajanju osoba kojima je draži život u ruralnim područjima od života u urbanim sredinama.

Nije bitno da znate voziti traktor, već samo da vam je draži miris svježe pokošene trave od ispušnih plinova i da živite u malom gradu ili na selu.

Line for Heaven

Želite li što prije doći 'u Raj'? Onda je Line for Heaven stranica za vas. Korisnici postavljaju svoje slike (odnosno slike svojih duša), a drugih ih korisnici 'blagoslivljaju' i tako ih usmjeravaju prema 'Raju'. Oni koji na kraju tjedna imaju dovoljno 'karme' idu 'u Raj'.

Zanimljivo je kako stranica nije vezana ni uz jednu religiju, već je otvorena prema svima, a pojam 'Bog' koriste veoma općenito. Kako sami navode, stranica je osmišljena kako bi promicala toleranciju među svim vjerama. S obzirom na broj korisnika, čini se da im dobro ide.

My Free Implants

Tijekom godina na internetu su se razvile mreže pomoću kojih se prikupljaju novčana sredstva za različite projekte. Međutim, My Free Implants je nešto drugačija od tih mreža.

Korisnice se prijavljuju i iznose svoje razloge zašto bi željele povećati grudi. Donatori odabiru djevojku koju žele sponzorirati i javljaju joj se putem e-maila.

Navodno web stranica garantira doživotna prijateljstva između donatora i korisnice i hvale se sa više od 1000 uspješnih 'donacija'.

Stache Passions

Društvena mreža Stache Passions ujedno je i servis za spajanje žena koje vole i muškaraca koji imaju brkove. Tako je, brkonje su napokon došli na svoje i za to im nije trebao Tom Selleck ili Bali-beg.

Jedini uvjet za pristupanje mreži je 'strast prema brkovima', bez obzira na njihov oblik, starost ili dužinu. Jedino nam nije jasno moraju li i pripadnice ljepšeg spola također biti obdarene brkovima ili je dovoljno da iskažu svoju ljubav prema tom 'ukrasu muškog lica'.

Match a Dream

Svi mi sanjamo. Neki se snova sjećaju, neki ne. Neki nas snovi proganjaju i kad smo budni. Ukoliko želite saznati što vaši snovi znače i uvjeriti se da je sasvim u redu sanjati o premijeru ili šefu, pridružite se Match a Dreamu

Ova mreža oslanja se na anonimnost svojih korisnika, tako da vas nitko neće moći ogovarati na poslu. Članovi mogu pretraživati bazu podataka, dešifrirati pojedine simbole iz snova, ali i podijeliti s drugima svoja 'sanjalačka' iskustva.

Ravelry

Volite ručni rad? Pletete, šivate, kačkate ili predete? Onda je ovo društvena mreža za vas.

Ljubitelji ručnog rada na Ravelryu mogu razmjenjivati iskustva, ideje, tražiti savjete i čak prodavati svoje uratke drugim članovima.

Tko zna, možda netko u SAD-u poželi naučiti izrađivati pašku čipku pa ona postane hit i izvan granica Hrvatske.

Star Trek Dating

Kao što ime samo govori, ova je mreža prije svega namijenjena povezivanju 'trekija' i obožavatelja Star Treka (Zvjezdanih staza).

Bez obzira želite li razmjenjivati uvrede na klingonskom ili tražite svog kapetana Picarda, na raspolaganju su vam profili ili čavrljanje uživo. I samo mala napomena - mreža ne podržava teleportaciju, tako da ćete na kraju ipak morati u kontakt stupiti staromodnim načinima.