NOVA AKCIJA

Oprez, hakeri pokušavaju upasti u vaš Gmail!

19.03.2014 u 10:29

Bionic
Reading

Hakeri su u novoj navali prikupljanja Gmail korisničkih računa svih koji nasjednu na prevarantsku poruku koja se pojavi u njihovom pretincu s naslovom 'Documents'. Sadržaj poruke usmjerava korisnika na stranicu koja imitira onu za pristup Google Drive usluzi

Ne treba ni reći dva puta kako svoje podatke ne biste trebali unijeti u dana polja, koliko god ona ličila na Googleov servis. Huffington Post upozorava da se nedavno u sličnoj situaciji našao i servis Netflix, a novu prevaru vezanu za Googleov mail servis je otkrio blog sigurnosne kompanije Symantec.


Iz kompanije su za Huffington Post izjavili da su uklonili lažne stranice, kao i to da njihov tim radi na prevenciji ponavljanja ovakve situacije. 'Ako mislite da ste kliknuli na takav sadržaj, molimo vas da resetirate svoje korisničke podatke/lozinku', savjetuju iz Googlea.

Prevarantska stranica je toliko domišljato napravljena da osim izgleda nakon unosa korisničkih podataka uistinu i vodi do dokumenta na Google Docs pa mnogi možda ni ne znaju da su njihovi podaci ukradeni. S pristupom tim podacima, hakeri su u stanju kupovati stvari na Google Play usluzi, pristupiti vašim dokumentima na Google Driveu i sl.