NOVI DETALJI

Opet se šuška o Amazonovom mobitelu

24.03.2014 u 09:58

Bionic
Reading

Baš kao u doba prije nego je ovaj komercijalni div predstavio vlastiti tablet van standardnih e-ink čitača iz linije Kindle, nova doza informacija upućuje na to da je Amazon konačno spreman ovu godinu predstaviti i pametni telefon

Svježe informacije stižu od analitičara poznatog po svojim točnim prognozama vezanim uz Appleove proizvode, a za BGR je izjavio kako će Amazon u sljedećih tri do šest mjeseci otkriti vlastiti pametni telefon. Štoviše, kompanija će iskoristiti identičnu strategiju poslovanja koju već ima s e-čitačima i tabletima.


Amazon navodno ne planira predstaviti tek 'još jednu ciglicu', već planira pružiti niz inovacija u proizvodu. Analitičar spominje prisutnost čak šest kamerica na mobitelu, od kojih će osim dvije standardne za video pozive i fotografiranje, četiri služiti za upravljanje gestama - bez diranja ekrana.

Što se tehničkih karakteristika tiče, Amazonov uređaj bi u sebi trebao sadržavati najsvježiji Qualcommov čip, Snapdragon 801, baš kao i 4,7-inčni ekran visoke razlučivosti, glavnu kamericu od 13MP s modulom iz Sonyja, kao i bateriju kapaciteta između 2.000 i 2.400 mAh. Pretpostavlja se kako će sučelje biti jako slično onom što je dostupno na tabletima Kindle Fire.