PA ZAŠTO NE?

Odsad na Steamu možete kupovati i Bitcoinima

01.05.2016 u 09:53

Bionic
Reading

I za Steam je stigla nova era - barem kad je riječ o mogućnostima plaćanja. Valve je ostvario partnerstvo s Bitcoin servisom (inovativnog) naziva Bitpay, čime je ova kriptovaluta ušla u svijet igranja na velika vrata

Bitpay navodi kako im je Valve prišao jer su poželjeli više internacionalnog prometa, posebno kod Steam korisnika iz tržišta u razvoju i bez kreditnih kartica. S obzirom da je Bitcoin postao 'univerzalnom' valutom interneta, plaćanje je sad u mnogočemu olakšano onima naviknutima na Bitcoin (onima koji uopće imaju tu kriptovalutu).

Ovaj servis za Bitcoine navodi i kako je kriptovaluta sigurnija od prevara s karticama, što možda baš i nije najbolje sročeno. Bitcoini su itekako s popularnosti postali velikom metom hakerskih napada i prevara diljem interneta.

'Bilo da je riječ o prvim igračima ili hardcore publici, Steam igrači zaslužuju brži i sigurniji način plaćanja. S integracijom Steam platforme s Bitcoin kriptovalutom, potrošači će moći iskoristiti bilo koji Bitcoin novčanik za skeniranje, plaćanje i početak igranja u sekundama, bez potrebe da ostavljaju osjetljive financijske informacije', piše Bitpay.