TKO JE NA VRHU?

Odabrali smo najbolje videoigre godine na izmaku!

27.12.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Pripremite se za Gamereportovu top listu najboljih videoigara koje su žarile i palile PC platformom tijekom protekle 2015. godine

Zahvaljujući činjenici da globalna industrija digitalne zabave hrabro korača prema naprijed, protekla godina bila je doista dobra prema ljubiteljima videoigara. Što zbog timova koji su nakon godina razvoja napokon izdali svoje super-projekte, što zbog činjernice da je PC dobio velik broj izvrsnih naslova u istom trenu kao i druge platforme - 2015. bila je blagonaklona PC-gejmingu. Upravo zato potrudili smo se i pripremili sveobuhvatnu listu od 10 najboljih PC-naslova godine.

Naime, stiglo je to vrijeme kada portali poput našeg bjesomučno proizvode sve vrste top lista ne bi li na neki način sumirali proteklih 365 dana u čitatelju zanimljivu cjelinu. Naša top lista, priznajemo, nije pretjerano drukčija, premda bi vam, ako planirate kupovati poklone svojem omiljenom gejmeru, mogla i te kako pomoći.

Također, ako ste jedan od onih nesretnika koji se stignu igrati samo tijekom praznika ili godišnjih odmora, pa vam dobro dođe jezgrovit popis naslova koje se doista isplati igrati, ova top lista najboljih naslova za PC prava je stvar za vas. Stoga, krenimo na posao!


10. Broforce
Ovaj dugo razvijani pikselizirani akcijski spektakl veliko je ljubavno pismo filmovima iz devedesetih i osamdesetih, akcijskom žanru općenito, kao i vječnom klasiku Metal Slug. U njemu s do trojicom prijatelja preuzimate ulogu 'burazoidnih' junaka iz filmova (Bronan, Brochete, Brambo itd.) te krećete u raskalašenu antiterorističku orgiju metaka, raketa, mačeva, mačeta i eksplozivnih purica.

9. Warhammer End Times: Vermintide
Fat Sharkova borilačka kooperativna igra iz prvog lica jedno je od najvećih iznenađenja godine. Smještena u ikonički svijet Warhammer Fantasyja, ona vas stavlja u ulogu jednog od pet heroja koji mali gradić posred ničega nastoje obraniti od nadolazeće horde divovskih i poprilično inteligentnih štakora pod imenom Skaveni. Dinamična bliska borba, zanimljive misije i fantastična atmosfera, ovoj igri daju potpuno zasluženo mjesto među nekima od najboljih co-op multiplayer naslova godine.

Ori and The Blind Forest trailer

8. Ori and The Blind Forest
Predivna metroidvanija inspirirana Miyazakijevom animacijom, predstavlja zanimljivu kombinaciju vrhunske art direkcije, intrigantnog i svakom dostupnog retro gameplaya te vrlo zanimljivog RPG sustava nadogradnje upakiranog u dirljivu priču o šumskom biću koje nastoji spasiti zamrlu šumu. Prijevod: ako želite platformsku igru koja izgleda kao crtani film, ovo je 'as good as it gets'.

RTL Autor: RTL

7. Pillars of Eternity
Roleplaying igre stare škole, barem što se velikih korporacija tiče, spadaju među naslove u koje se ne isplati pretjerano investirati. Ekipa iza Pillars of Eternity ne samo da je dokazala kako ova predrasuda nije istinita, već je konkretnim primjerom demonstrirala kako ovaj žanr ima i te kakvu budućnost. Bogata priča, intrigantna borba i fantastična sloboda kretanja, čine ovu Obsidianovu igru jednim od najboljih RPG naslova koje smo ove godine igrali.

6. Rocket League
Da nam je netko prije godinu dana rekao da radi na kombinaciji arkadne akrobatske vožnje i nogometa, rekli bismo mu da je to briljantna ideja. Danas, nakon pedeset milijuna dolara zarade i ogromnog broja obožavatelja diljem svijeta... pa... i dalje tvrdimo da se radi o briljantnoj ideji. Munjeviti i zarazni gameplay, velik broj kozmetičkih i funkcionalnih nadogradnji, kao i jako aktivan community, ovu igru čine jednim od najboljih multiplayer naslova na tržištu.

RTL Autor: RTL

5. SOMA
Egzistencijalistički transhumanistički SF, kako ga autori i mnogi fanovi vole opisati, tjeskoban je 'twist' na moderni koncept horor videoigre. Smješten u duboku podmorsku bazu, najnoviji Frictionalov naslov do škrga je pun atmosferom te je začinjen takvim moralnim pitanjima da se nakon završetka još par dana propitkujete oko vlastitih sebičnih ili nešto manje sebičnih postupaka.

4. Fallout 4
Veličanstveni nastavak svjetski poznatog serijala Fallouta očekivano je 'najveći Fallout ikad'. Na žalost, kao i njegov prethodnik, on trpi od velikog broja trivijalizacija poput pojednostavljenog sustava napredovanja i iznenađujuće plitke radnje, no čak i to ga nije spriječilo da postane jedna od najprodavanijih igara godine. Dovraga, igramo ga sve u šesnaest iako ga baš nismo pretjerano nahvalili u videorecenziji.

GTA 5 na PC-u vs GTA 5 na prošloj generaciji konzola

3. Grand Theft Auto V - PC
Konačni dolazak PC verzije čuvenog Grand Theft Auta V dokaz je da je Rockstar raskrstio sa svojom politikom zanemarivanja ove platforme. Štoviše, igra je toliko dobro optimizirana da radi na gotovo nevjerojatnom spektru različitih konfiguracija. Plus, naravno, radi se o super igri, no to doista ne trebamo naglašavati.

2. Metal Gear Solid V: Phantom Pain
Druga najbolja igra u 2015. očaravajući je 'stealth'em'up' Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Osim što po bog zna koji put potvrđuje genijalnost svojeg kreatora, ona dokazuje kako Metal Gear serijal može egzistirati u modernom, fleksibilnom i nerijetko dosta zahtjevnom formatu otvorenog sandboxa. Još da iza njegove produkcije nije bilo toliko kontroverze...

1. Igra 2015. godine: The Witcher 3: Wild Hunt
Epski, vrhunski produciran, fantastično izveden sandbox RPG Witcher 3 definitivno je jedna od najboljih igara koje smo ove godine imali priliku zaigrati. Izvrsna priča, nesmiljena gomila sekundarnih misija, otvoreni prekrasni svijet i glavni lik koji nakon svog tog vremena nije izgubio svoj sarkazmom punjeni šarm, čine Wild Hunt akcijskim RPG iskustvom kakvo ni jedan konkurent nije, barem ove godine, uspio u potpunosti nadmašiti.