PROBLEMI

Oculus Rift nekima će stići kasnije zbog nestašice dijelova

14.04.2016 u 07:16

Bionic
Reading

Da, dobro ste pročitali - Oculus doslovno ne može isporučiti željeni broj svojih popularnih kaciga za virtualnu stvarnost zbog toga što mu u proizvodnji ponestaje dijelova

Ovo među ostalim znači dvije stvari. Kao prvo, očigledno je da su gejmeri i tehno entuzijasti diljem svijeta doista zagrizli za čitavu priču o novoj generaciji uređaja za virtualnu stvarnost, što je dobro. Loše je to što Oculus očigledno nije spreman za isporuku veće količine uređaja, što je dovelo do gore spomenutog krkljanca.

Proizvođač nije htio izjaviti o kojoj se točno komponenti radi, no spomenuo je kako na dostavi uređaja rade svim svojim snagama. Kako bi ublažili udar odgoda dostave, odlučili su svima kojima će uređaj kasniti oprostiti poštarinu - gdje god živjeli.

Ovo je relativno blaga kompenzacija s obzirom na to  da će prema Vergeu određeni broj ranih kupaca svoj uređaj dobiti tek krajem lipnja

I eto - pretpostavimo da vas je ovo što smo napisali donekle uspaničilo i da ste užurbano odlučili ranije naručiti svoj Oculus Rift. Ako to učinite, bolje vam je da pripremite zalihe strpljenja jer će vaša narudžba, prema izvoru, na vrata stići negdje sredinom kolovoza.

Oculus se, naravno, ispričao korisnicima za kašnjenje, istaknuvši kako ih je manjak ključnih komponenti Oculus Rifta koštalo ovog nemilog kašnjenja te kako se doista trude napraviti dovoljno uređaja kako bi zadovoljili potražnju.