GTX 980TI

Nvidia na Computexu predstavila puno gejmerskih noviteta

06.06.2015 u 07:25

Bionic
Reading

Ako tražite najjaču karticu za gejming GeForce, a dosta vam je vaše stare otrcane GTX 970-ice s četiri gigabajta RAM-a, Nvidia ima pravu stvar za vas

Na nedavno održanom sajmu Computex Nvidia je predstavila niz noviteta usko vezanih uz industriju gejminga. Jedan je od glavnih GK GeForce GTX 980TI koja je do tri puta brža u usporedbi s najmoćnijom karticom predstavljenom prije samo par godina, modelom GTX 680. Najnoviji je model uz šest GB memorije i dosta jezgara CUDA sposoban za 4K gejming. Uza sve to, GTX 980TI i dalje ostaje tih, kompaktan i hladan omogućujući gejmanje čak i u minijaturnim SFF računalima.

Jedan jako dobar razlog za veliku količinu snage svakako je VR. Ovog svibnja Oculus je preporučio gejmerima da za optimalno VR iskustvo koriste GeForce GTX 970 ili jači GPU.



Navodno nije mali zadatak pokretati stereo gejming u rezoluciji 2.160 puta 1.200 i 90 Hz bez ikakve latencije ili titranja slike. Kako bi to omogućila, Nvidia je dizajnirala GameWorks VR koji sadrži tehnologije poput Multi-Res Shadinga, VR SLI-a, Context Priorityja, Direct Modea i Front Buffer Renderinga koje omogućuju vrhunsko iskustvo VR-a.

A da ni igrači u pokretu ne ostanu uskraćeni, predstavljena je i tehnologija za prijenosnike G-SYNC koja donosi glatko iskustvo igranja za najnovije modele koji sadrže grafičke čipove poput GTX 980M