ALI NISU

Novi iPhonei kao da su vodootporni

04.10.2015 u 07:05

Bionic
Reading

Kako se na tržištu pojave novi mobilni uređaji, tako slijede i prvi 'YouTube testovi' u kojima se oni bacaju, tope, lome - i uranjaju u vodu. Čini se kako je prema nekim takvim testovima Apple svoje nove iPhone modele nešto bolje zaštitio od prodora tekućine u unutrašnjost...

Modele iPhone 6s i 6s Plus nekolicina YouTube korisnika je odlučila potopiti u vodu na dubinu od pet do deset centimetara te spoznali kako su uređaji radili i po sat vremena nakon uranjanja bez većih poteškoća. Taj test je izveo Zach Straley, a nekoliko dana nakon prvog testa odlučio je snimiti uređaje opet - kako bi demonstrirao da na njima još uvijek sve 'štima'. Od 3D Touch funkcionalnosti, kamerice, zvučnika i samog priključka uređaja - ništa se nije pokvarilo.

Prošle godine je na sličnom testu (TechSmartt) iPhone izdržao jedva minutu.

Novi iPhonei kao da su vodootporni

Naravno, ne treba ni spominjati da Apple uređaje ni u ludilu ne smatra vodootpornima - niti su oni takvi u praksi. Uranjanje u bazen rezultirat će sasvim sigurno uništavanjem uređaja, a sličan problem može se pojaviti i pri korištenju mlaza vode. No, po svoj prilici čini se kako je Apple ponešto 'ojačao' otpornost svojih uređaja.