stiže najesen

Novi iPhone mogao bi imati čak 25 posto jaču bateriju

02.04.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Razlog za povećanje kapaciteta je tehnologija pomoću koje će iPhone moći bežično puniti druge uređaje

Insajderi već neko vrijeme najavljuju da će sljedeća generacija iPhonea imati dvosmjerno bežično punjenje, što je dijelom potvrdio i analitičar Ming-Chi Kuo. Kuo je objavio izvješće dostavljača koje navodi velik broj pojačanih baterija koje će se, navodno, ugraditi u nove iPhone.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Apple Insider prenosi Kuovu pretpostavku da će nasljednik 5.8-inčnog iPhonea XS imati 20 do 25 posto veću bateriju, dok će nasljednik iPhonea XS Max imati 10 do 15 posto veću bateriju. Također se šuška i o tanjem laminatu za OLED ekran koji će osloboditi još prostora te omogućiti izradu uređaja sa tanjim profilom.

Nadalje, Kuo navodi da će 6.1-inčni model, nasljednik ovogodišnjeg iPhonea XR dobiti najmanju nadogradnju za bateriju od oko 5 posto ili čak manje.

Sve navedene informacije, naglašavamo, treba uzeti s rezervom, no valja naglasiti da je većina Kuovih dosadašnjih prognoze u bila istinita. Podsjetimo, analitičar je uspješno predvidio nadograđene AirPode, nove iPad Minije i Apple Watch 4 koji je došao s većim ekranom.

ANDROID

Evo koje smo izvrsne smartfone upoznali u 2019.

Pogledaj galeriju