NIŠTA NOVA

Novi iPhone je procurio i ne piše mu se dobro

18.07.2016 u 14:31

Bionic
Reading

Nakon nedavnog i prilično očekivanog curenja informacija o jednom od najiščekivanijih mobilnih uređaja godine ispostavilo se da Apple s novim iPhoneom igra ziheraškije nego ikad

Problem leži u prisutnosti ili odsutnosti neke vrste napretka u odnosu na prošlu generaciju uređaja. S vizualne strane, pored malih vizualnih preinaka, ispupčene kamere i neminovnog nestanka priključka za slušalice, pravih noviteta - nema.

Da, naravno, pod poklopcem novog iPhonea nalazit će se više memorije, brži procesor i jača baterija - no pitanje je hoće li to biti dovoljno da korisnike šestica i ranijih verzija navuče na nadogradnju.

Kratak odgovor, sudeći prema dosadašnjem iskustvu glasi, 'da'. iPhone se uvijek prodaje neovisno o tome što donosi. Svake godine novi smartfon iz Applea privlačio je pažnju obožavatelja brenda te je time garantirao barem neku vrstu zarade. Ove godine, zahvaljujući novom Galaxyju iz Samsunga, mogli bismo zabilježiti pomak u tržišnoj ravnoteži.

U korist Samsunga, naravno.

'Procureni' dizajn novog iPhonea

Video koji prikazuje dizajn novog uređaja stigao je iz Kine te je još jednom predstavio uređaj prije službene prezentacije. Hoće li to utjecati na prodaju, saznat ćemo uskoro iz vrijednosti Appleovih dionica, kao i mišljenja diljem foruma vezanih uz pametne i nešto manje pametne telefone.

Opet, u drugu ruku, videosnimka bi mogla biti jedna velika laž, no tako je to s glasinama i neslužbenim videomaterijalima - jedino što nam preostaje je čekati i vidjeti jesu li bili u pravu.