PROBLEMI ZA GOOGLE

Novi Android nemilo cijedi bateriju

07.11.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Tek što su pustili novo izdanje svog operativnog sustava za mobilne uređaje, u Googleu su se našli suočeni s problemom: Lollipop prazni baterije daleko brže no što bi trebao

U pitanju je, čini se, bug vezan uz wi-fi u izdanju Androida 5.0 Lollipop, a koji ima dramatičan utjecaj na pražnjenje baterije. Problem nije minoran - službeni forum za razvojne programere za Android zatrpan je prijavama, toliko da rasprava o njemu ima već više od 800 postova.

Potvrdu je dao i viši razvojni programer za Android u Googleu Trevor Johns, koji je napisao kako su svjesni problema (pretjerane potrošnje baterije dok je wi-fi uključen) te kako istražuju ne bi li ustanovili o čemu se radi.


Prema pojedinim prijavama, Nexus 5 s uključenim wi-fijem potroši bateriju za kraće od četiri sata. Isključivanje wi-fija eliminira problem, ali to nije naročito korisno i praktično rješenje. Na stranu što je kontra onog što Google nastoji postići svojim projektom Volta, čiji je cilj radikalno produljiti trajanje baterije.

Neki od prvih testova pokazali su kako baterija na Nexusu 5 s Lollipopom traje za trećinu dulje od one na istom uređaju s Kitkatom.

Google tek treba potvrditi hoće li i drugi pametni telefoni i tablet računala iz serije Nexus imati isti problem. Zasad se čini kako phablet Nexus 6 i tablet Nexus 9 funkcioniraju kako treba.

Izvor:Forbes