IZVRSNI REZULTATI

Nova šansa za startupe koji žele u inkubator

05.02.2013 u 13:53

Bionic
Reading

U ZIP-u su toliko zadovoljni startupima koji se razvijaju u prostorijama inkubatora da su odlučili raspisati natječaj za još pet-šest projekata

Zagrebački inkubator poduzetništva pohvalio se izvrsnim rezultatima s postojećim startupovima koji se nalaze u njihovom inkubatoru te najavio natječaj za nove startupove.

Kako je istaknuo predsjednik udruge hrvatskih poslovnih anđela Crane i jedan od suosnivača ZIP-a Mihovil Barančić, prvi startupi su odradili svoja tri mjeseca u inkubatoru.

'Preliminarno možemo reći da smo zadovoljni većinom projekata. Svi su ostvarili napredak u softverskom razvoju, a mnogi se primiču i fazi osnivanja poduzeća', istaknuo je Barančić te dodao kako je trenutno u inkubatoru devet startupa.

Još jedan od suosnivača ZIP-a Saša Cvetojević istaknuo je projekt Publiconn, društvenu mrežu za korisnike EU fondova, koji je svoje javno predstavljanje doživio sredinom siječnja, a od kojeg imaju velika očekivanja u budućnosti.

Branimir Šloser iz Publiconna istaknuo je kako su u dva tjedna od lansiranja projekta okupili 1200 korisnika iz 29 zemalja, među kojima su i neke velike tvrtke i banke, ali i županije i gradovi.

'Već su se stvorile neke veze, ljudi su se povezali i neki se projekti već pišu', istaknuo je Šloser dodavši kako je članstvo u Publiconn mreži još uvijek besplatno.

Cvetojević je od ostalih startupa iz inkubatora istaknuo Mash.me, aplikaciju za stvaranje jednostavnih videa s 3D likovima, koji se polako primiče lansiranju, ali i iDerma, alat za dermatološke klinike, koji nije bio prvotno član inkubatora, već se naknadno priključio.

Kako su mentori, ali i sami startupi izuzetno zadovoljni uvjetima u ZIP-u, raspisuje se novi natječaj za još pet ili šest projekata koji bi zaživjeli u inkubatoru.

Stoga će ZIP ponovno raspisati natječaj za startupove koji će biti otvoren do kraja veljače, nakon čega će biti odabrani najbolji projekti. Sve informacije moći će se pronaći na web stranicama ZIP-a

Ivo Špigl
iz ZIP-a također je najavio i konferenciju Startu up Island Hvar koja bi se trebala održati na istoimenom otoku od 13. do 16. lipnja, a na kojoj će pokušati okupiti iskusnije startup kompanije iz cijele regije koje bi potom svoje iskustvo mogle prenijeti novim startupima.

Također, pokušavaju se povezati s drugim startup inkubatorima i akceleratorima iz regije, a i šire, ne bi li oni svojim iskustvima dodatno pridonijeli razvoju startup scene.