BLAGDANSKE RADOSTI

Nova mapa za Battefield igrače će naoružati samostrelom s granatama

11.12.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Najnovija mapa za poznatu pucačinu nosi ime Giant's Shadow, a bit će dostupna vlasnicima Premium Passa i igračima koji su prednaručili već 13. prosicna. Ostali će se morati strpiti još tjedan dana nakon toga

Dvije bitne stvari koje trebate znati a vezane su uz mapu su sljedeće: ona je besplatna i uz nju dobivate samostrel koji ispaljuje granate. Samostrel s granatama radi upravo ono što piše na kutiji - ispaljuje eksplozivne projektile koji vrlo bučno 'riješavaju' neprijatelje i njihovu vojnu tehniku. Ovaj prekrasni mali gadget bešumno ispaljuje dvije vrste eksploziva: fragmentacijski ili pojačani. I da, EA tvrdi kako su takve stvari zbilja postojale u Prvom svjetskom ratu.

Kako stvari stoje, developeri ne lažu. Riječ je o Sauterelle, francuskom bacaču bombi koji se koristio tijekom prve polovice Prvog svjetskog rata. Sudeći prema Wikipediji, radilo se o vlro učinkovitom oružju koje, nažalost, nije bilo baš praktično za stvari poput, recimo, trčanja. Naime, radilo se o mrcini od 25 kilograma za čije funkcioniranje trebaju čak dva vojnika. Ali znate što? EA boli briga - za ovu verziju potrebni ste samo vi, vaš nišan i neprijatelj kojeg čeka eksplozivni poljubac.

Div, odnosno 'giant' u imenu mape je ogromni srušeni zračni brod čija ogromna konstrukcija nadvija bojno polje temeljeno na bitci za Selle, jedne od posljednjih u Prvom svjetskom ratu.

Sve što nam preostaje je, uglavnom, naoružati se samostrelima, granatama i dobrom voljom te pričekati 13. prosinca kad će mapa krenuti u funkciju.