FACEBOOK MOMENTS

Nova Facebookova aplikacija želi organizirati vaše fotografije

16.06.2015 u 14:09

Bionic
Reading

Nova Facebookova aplikacija organizira fotografije u vašem mobitelu po vremenu snimanja i tome tko je na njima te ih potom sinkronizirati i razmijeniti s prijateljima koji su bili na istom događanju kao i vi

Našli ste se, recimo, na vjenčanju. Osim službenog fotografa, još će puno ljudi fotografirati sretni događaj svojim mobitelima. Neke od tih fotografija bit će odlične i htjet ćete ih imati u rastućoj digitalnoj kolekciji na čvrstom disku ili kakvom servisu u računalnom oblaku. Htjet ćete ih i brzo podijeliti s prijateljima koji nisu bili tamo, kako bi se pohvalili kako ste sjajno ispali, na primjer.

Isto vrijedi i za druge prigode i prilike, poput rođendana, tuluma, izleta, festivala i tome slično. No, utjerivanje fotografija zna biti prilična gnjavaža, koja često završi mršavim ulovom usprkos velikom uloženom trudu.

Moments je samostalna aplikacija koja bi trebala ponuditi rješenje za taj problem. Grupira fotografije na vašem mobitelu temeljem dva kriterija - kad su snimljene i tko je na njima - te potom omogućuje njihovu sinkronizaciju s drugima koji imaju fotografije koje zadovoljavaju ista mjerila.

Sinkronizacija se odvija privatno - nema, dakle, tagiranja tako da svi na Facebooku mogu vidjeti koliko ste pretjerali s vinom. Naravno, moguće ih je objaviti i na Facebooku, Instagramu ili u Messengeru.


Osim što ih uredno organizira, Moments omogućava i pretraživanje fotografija, kako bi lakše i brže našli one na kojima ste vi ili vaši pojedini prijatelji. Facebook za prepoznavanje lica koristi istu tehnologiju koja je trenutno u pogonu za tagiranje. Želite li bolje nadzirati i upravljati sugestijama za tagiranje, potražite odgovarajuću opciju u postavkama (Settings).

Aplikaciju Moments izradio je Creative Labs. Puštena je u izdanjima za Android i iOS, dok bi naknadno trebala postati dostupna i u drugim zemljama.

Više:
Facebookov službeni blog