EASY CALL

Nova domaća aplikacija pomaže djeci i starijima

08.04.2016 u 12:07

Bionic
Reading

Dizajnerica Maja Benčić i programer Dino Budimilić napravili su aplikaciju za iOS koja pojednostavljuje korištenje mobitela najmlađima i osobama u poznoj životnoj dobi

'Imam malu djecu, pa sam poželjela napraviti aplikaciju koja će im pojednostavniti korištenje mobitela u slučaju ako se nešto dogodi ili ako požele nekoga nazvati.

Pogodna je i za starije osobe jer im omogućava brzo i jednostavno nazivanje nekoga od ponuđenih kontakata, bez čitanja sitnih slova ili traženja kontakata po adresaru', objašnjava dizajnerica Maja Benčić kako je i zašto nastala aplikacija Easy Call

Osim Maje, koja se pobrinula za ideju i dizajn, na razvoju je radio i programer Dino Budimilić. Uložili su svoje vrijeme, trud i dobru volju. 'Ne želim niti znati koliko to novaca vrijedi pošto je Dino jako skup', u šali će Benčić.


Nemaju velikih očekivanja što se broja korisnika tiče. No, planiraju ju i dalje razvijati kako bi ponudili pojedine značajke i funkcionalnosti koje bi bile dostupne uz plaćanje. Osnovni model ostat će besplatan.

Easy Call će do daljnjega biti dostupan samo korisnicima Appleovih uređaja. Za aplikaciju je potrebno imati iOS 9.2 ili noviji. Kompatibilna je s iPhoneom, iPadom i iPodom Touch.

Lokalizacija na hrvatski jezik zasad nije predviđena, ali mogu ju ponuditi u slučaju ako se za time pokaže potreba.