NOVI SYMBIAN UREĐAJI

Nokia N8 i C7 u ponudi HT-a

17.12.2010 u 13:40

Bionic
Reading

Od idućeg tjedna u HT-ovoj ponudi naći će se dva nova Nokijina pametna telefona zasnovana na operativnom sustavu Symbian^3: Nokia N8 i Nokia C7

Nokia N8 ima 12-megapikselnu kameru s autofokusom i bljeskalicom, mogućnost pohrane iznimno mnogo datoteka (fotografija, filmova itd.) budući da nudi čak 16 GB memorije koja se može proširiti na 32 GB.

Nadalje, tu je mogućnost snimanja i pregledavanja HD (high definition) videomaterijala, AMOLED zaslon osjetljiv na dodir koji podržava multitouch, a ujedno je otporan na ogrebotine, akcelerometar, WI-Fi povezivost, Bluetooth, podrška za java script te mnoštvo drugih mogućnosti najviše klase mobilnih uređaja kao što su sekundarna kamera za videopozive, digitalni kompas, Carl Zeiss optika, Xenon bljeskalica itd.

Uređaj se može pohvaliti i iznimno izdržljivom baterijom koja omogućuje 12.30 sati razgovora ili 50 sati neprekidnog slušanja glazbe.

Nokia C7 također posjeduje veliki AMOLED zaslon osjetljiv na dodir koji prikazuje preko 16 milijuna boja, u čemu će korisnici posebno uživati prilikom pregledavanja fotografija i videoisječaka. Zaslon podržava i napredni multitouch, a zahvaljujući posebnom premazu otporan je na ogrebotine. Razlučivost digitalne kamere iznosi osam megapiksela te posjeduje dual LED bljeskalicu i mogućnost snimanja i pregledavanja HD videa, dok 8 GB interne memorije može pohraniti stotine datoteka (memorija se dodatno može proširiti na 16 GB). Dodatno, uređaj posjeduje i akcelerometar, digitalni kompas te podršku za java script.

Baterija uređaja Nokia C7 može izdržati do 9.30 sati razgovora ili čak 54 sata neprekidnog slušanja glazbe. U paketu s uređajem Nokia C7, HT svojim korisnicima daruje stereo slušalice.

Prema osobnim potrebama korisnika, oba uređaja mogu se nadograditi s tisućama aplikacija iz Nokijine virtualne trgovine - Ovi storea, a usto omogućavaju i besplatno korištenje Nokijine GPS navigacije.

Nokia N8 i C7 bit će dostupne od ponedjeljka u svim T-Centrima. Cijena uređaja Nokia N8, unutar iTarifa, je 2.498, dok se Nokia C7, također u iTarifama, može nabaviti po 1.898 kuna.