STIGLO ODOBRENJE

Nokia dobila zeleno svjetlo za kupovinu Alcatela

24.07.2015 u 15:20

Bionic
Reading

Nokia je objavila kako je dobila odobrenje Europske komisije za akviziciju Alcatel-Lucenta. Preuzimanje još moraju prihvatiti Nokijini dioničari. Očekuje se kako će transakcija biti zaključena u prvoj polovici 2016. godine

Nokia Corporation, kako će se kombinirana tvrtka zvati, bit će drugi po veličini proizvođač opreme za mobitele na svijetu s procijenjenim tržišnim udjelom od 35 posto, odmah iza Ericssona sa 40 posto.

Alcatel-Lucent je jedan od najsnažnijih igrača na tržištu bežične opreme u SAD-u, što bi Nokiji moglo dobro doći, a i komplementira Nokijin proizvodni asortiman.


Zeleno svjetlo Europske komisije za posao vrijedan 15,6 milijardi eura dolazi nakon što su nedavno spajanje odobrili Brazil i Srbija, a u Sjedinjenim Državama je isteklo razdoblje predviđeno za procjenu potpada li to preuzimanje pod odredbe antitrust legislative. Odobrenje je također stiglo iz Albanije, Kanade, Kolumbije i Rusije.

Obje tvrtke nastavit će surađivati s ovlaštenim tijelima u drugim zemljima kako bi proces odobrenja i u njima bio okončan što je brže moguće.