NOVITETI

Nokia 215 je dosad najjeftiniji Microsoftov mobitel

05.01.2015 u 14:09

Bionic
Reading

Prvi model s kojim Microsoft izlazi na tržište u ovoj godini dosad je njegov najjeftiniji mobitel s Nokijinim brendom i internetskom povezivošću

Nokia 215 najnovije je izdanje obitelji Series 30+. Namijenjen je početnicima i onima koji žele imati jeftin drugi mobitel. Ne razlikuje se značajno u odnosu na prošlogodišnji model 225, osim što je gotovo upola jeftiniji - 29 dolara (oko 180 kuna).

Nudi tek nekoliko značajki pametnog telefona te prepoznatljivu jarko zelenu boju, karakterističnu za Lumije. Dolazi s podrškom za 2G mreže, Facebookom, Messengerom, Bingom, Twitterom i preglednikom Opera Mini te mogućnošću proširenja ugrađene memorije karticom mikro SD kapaciteta do 32 GB.


Zaslon je QVGA LCD, dijagonale 2,4 inča (šest centimetara), razlučivosti 320puta 240 piksela. Ima osam MB RAM-a, Bluetooth 3.0, prednju kameru s 0,3 megapiksela i FM radio. U ponudi su modeli koji podržavaju jednu i dvije kartice SIM.

U prodaju bi trebao krenuti tijekom prva tri mjeseca ove godine, najprije na Bliskom istoku, u Africi, Aziji i Europi. Osim zelene, dostupni su u bijeloj i crnoj boji.

Izvor:ZDNET