POGLEDAJTE SKELETOFON!

Noć muzeja u HT muzeju

25.01.2012 u 12:28

Bionic
Reading

Dugo očekivanoj manifestaciji Noć muzeja pridružit će se i HT muzej u Jurišićevoj ulici 13 koji je za posjetitelje pripremio brojne zanimljivosti

Noć muzeja održava se u petak, 27. siječnja, od 18 sati do jedan sat iza ponoći, a osim stalnog postava kojim će kustos posjetitelje provesti kroz povijest pošte i telekomunikacija, posjetitelji će imati priliku pogledati i dvije zanimljive tematske izložbe.

Izložba 'SKELETOFON - telefon koji je obilježio kraj 19. stoljeća' bit će posebno zanimljiva svima koji žele saznati nešto više o 'odrastanju' telefona, jednog od najvećih izuma u povijesti telekomunikacija - kako je telefon od privilegije za malobrojne postao serijski proizvod, dostupan širokoj populaciji te o prvim modelima telefona skeletne konstrukcije.

Tu je i FotoToranj 2011, izložba umjetničkih fotografija zaposlenika Hrvatskog Telekoma koja uključuje 30 fotografija izabranih između gotovo 200 radova što su tijekom 2011. konkurirali na internom natječaju za najbolje fotografije zaposlenika HT Grupe.

U HT-u ističu da HT muzej svakodnevno organizira stručna vodstva kroz stalni postav za najavljene skupne posjete obrazovnih i rehabilitacijskih ustanova te vrtića te da muzej omogućuje služenje znanstvenom i stručnom literaturom iz fundusa knjižnice muzeja te daje stručne upute učenicima i studentima.