ZRAKOPLOVNA NESREĆA

Njemački internetski milijunaš poginuo u Sloveniji

15.07.2016 u 13:04

Bionic
Reading

Osnivač i vlasnik internetske tvrtke Unister i nekoliko internetskih servisa Thomas Wagner jedan je od četvoro poginulih u padu zrakoplova kod Ajdovščine

Šesterosjed Piper 32 letio je na relaciji od Venecije do Leipziga. No, do odredišta nije stigao. Zbog još neutvrđenih razloga srušio se i zapalio u šumi u Sloveniji.

Prije nesreće 73-godišnji pilot navodno je prijavio probleme zbog zaleđivanja. Poginuo je zajedno sa svoja tri putnika, među kojima je bio i Thomas Wagner.

38-godišnji internetski poduzetnik pokrenuo je Unister kao student 2002. godine. Tvrtka trenutno broji 1.200 zaposlenih i ostvaruje godišnji prihod od oko 500 milijuna eura.


Unister je iza brojnih u Njemačkoj popularnih internetskih servisa, među kojima su i servis za spajanje usamljenih srca Partnersuche.de, trgovina automobilima Auto.de i servis za pronalazak jeftinijih letova portal Fluege.de. Iz Unistera je stigla potvrda smrti njihovog glavnog direktora i objava kako će 'nastaviti njegovim putem najbolje što mogu'.

Njemačke vlasti su 2012. privele Wagnera zbog sumnje u poreznu prijevaru. Poricao je krivnju i ubrzo potom bio pušten uz jamčevinu. Suđenje je više puta odgađano, a sud u Leipzigu još uvijek provjerava utemeljenost optužbi.