NOVI MODEL

Netflix objavio koliko novih korisnika ima, a uskoro kreće i obračun s onima koji dijele račune

19.10.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Uz model pretplate s nižom cijenom i oglasima u Netflixu namjeravaju naplaćivati podračune koji nisu na istoj lokaciji kao i primarni korisnički račun

U Netflixu s početkom 2023. godine namjeravaju krenuti u obračun s korisnicima koji dijele lozinke za pristup toj platformi za internetski video streaming.

Nakon što su omogućili prijenos profila na nove korisničke račune, također planiraju omogućiti izradu podračuna kako bi u što većoj mjeri monetizirali dijeljenje korisničkih računa.

Ti su planovi bili objavljeni skupa s poslovnim rezultatima za proteklo tromjesječje, tijekom kojeg je Netflix dodao 2,4 milijuna pretplatnika.

Priličan je to zaokret u odnosu na ranije objavljene rezultate poslovanja, prema kojima su zabilježili prvi pad pretplatnika u zadnjih više od deset godina.

Model s podračunima uz plaćanje ako Netflix otkrije kako se glavni račun koristi izvan vlasnikovog domaćinstva testiran je u Čileu, Kostarici i Peruu.

Dodatna testiranja obavljena su u Argentini, Salvadoru, Gvatemali, Hondurasu i Dominikanskoj Republici, gdje je bilo moguće kupiti dodatna 'domaćinstva' za korisničke račune izvan primarnog.

Netflix je također nedavno dodao alat Profile Transfer, koji omogućava prijenos personaliziranih preporuka, povijesti gledanja, spremljenih igara i drugih postavki na novi račun.

Najavili su i Basic, model pretplate uz oglase, koji bi od 3. studenog trebao postati dostupan u Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Južnoj Koreji, Meksiku, Sjedinjenim Državama, Španjolskoj i Velikoj Britaniji.

U suradnji s Microsoftom objavljivat će oglase koji će trajati između 15 i 30 sekundi. Korisnici Basica neće imati pristup cijelom Netflixovom katalogu, kao ni preuzimati sadržaje na svoje uređaje, a dostupan je samo sadržaj HD razlučivosti, piše Verge.