DEZINFORMACIJA

Nema plana B za Nokiju

17.02.2011 u 12:58

Bionic
Reading

Informacija o devet mladih investitora koji žele Nokiju vratiti na pravi put je bila samo produkt mašte pojedinca s viškom vremena

Strateško partnerstvo Nokije i Microsofta se ne sviđa velikom broju korisnika, a ponajviše tisućama zaposlenih u Nokiji koji bi trebali dobiti otkaz u najavljenom smanjenju radne snage. U rasprave o ispravnosti Nokijina poteza i negodovanju sindikata se umiješala i vijest o grupi mladih investitora koji planiraju na svibanjskom sastanku dioničara Nokije provesti plan o otkazivanju suradnje direktoru Stepehenu Elopu i vraćanju MeeGoa i Symbiana kao primarnih operativnih sistema Nokijinih pametnih telefona. Danas se pokazalo da je ta vijest proizvod mašte jedne neimenovane osobe.

Sindikati su još uvijek nezadovoljni otpuštanjima, a mnogi fanovi Symbiana i mrzitelji Microsofta još uvijek drže da je Nokia postupila krivo, no mladi investitori neće napraviti nikakav puč u Nokiji, niti će je pokušati vratiti na pravi put, jer ne postoje. Vijest o planu B za Nokiju su prenijeli mnogi svjetski mediji, uključujući i Wall Street Journal.