ZA ZABORAVNE

Neka vas Astrid podsjeti na one važne mailove

26.02.2013 u 09:00

Bionic
Reading

U poplavi mailova i dnevnih zadataka zaboravili ste odgovoriti na važan mail? Vaša virtualna 'savjest' Astrid pobrinut će se da se to više nikad ne dogodi

Ako ste se ne jednom našli u situaciji da ste zaboravili odgovoriti na neki bitan e-mail jer je ostao zatrpan među desecima drugih poruka u 'inboxu', možda vam treba netko tko će vas podsjetiti. Recimo, mala crvena hobotnica imenom Astrid

Astrid je aplikacija za Android koja služi za izradu popisa zadataka ili radne liste. No Astrid se proširila i na Gmail.

Točnije, ako koristite internetski preglednik Chrome, možete instalirati Astrid Tasks kao dodatak i direktno iz svog internetskog preglednika organizirati si radni dan.

Nakon instalacije Astrid u Chromeu, dovoljno je prijaviti se u svoj Gmail i 'Astrid Tasks' će se pojaviti u meniju ispod Gmail odnosno opcije Mail.

Odabirom Astrid Taska u dnu ekrana iskočit će prozor koji će od vas zatražiti i da se ulogirate u svoj račun Astrid.

Potom otvorite mail za koji želite postaviti podsjetnik. U gornjem desnom dijelu poruke, pored opcije 'More' pojavit će vam se opcija 'Remind Me'. Odaberite je i Astrid će vam automatski dodati tu poruku u radnu listu.

Na vama je da podesite datum do kada morate odgovoriti na taj mail i vrijeme podsjetnika.

Osim podsjetnika za mailove, možete dodati i druge zadatke, a Astrid će vas na sve njih uredno podsjetiti. Naravno, pod uvjetom da se redovno ulogiravate u Gmail i Astrid.

Za one koji ne koriste Chrome, a ipak žele 'virtualnu' savjest, Astrid je dostupna kao organizator i podsjetnik na svojim web-stranicama. Dovoljno je besplatno se registrirati i krenuti u organizaciju svog radnog dana u nekoliko klikova.