NATRAG NA PANDORU

Nedostaje vam Avatar? Ubisoftova najnovija igra vodi nas na Pandoru

02.03.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Ubisoft i Lightstorm Entertainment ujedinjuju snage kako bi Avatar Jamesa Camerona ponovno odvesti u svijet visokobudžetnih videoigara

Studio odgovoran za Tom Clancy’s The Division iskorisitti će svoj engine Snowdrop game kako bi stvorio vjerodostojnu igru smještenu u svijetu Pandora. Dodatni detalji? Koji je žanr? O čemu se radi? Tko je glavni lik? Ništa za sad. Sve čega smo svjesni je da će se, sudeći po tome iz koje firme igra dolazi, raditi o sandboxu odnosno igri otvorenoga svijeta. UbiSoft ima fetiš na sandboxe.

Uglavnom, premisa igre je da igrač putuje Pandorom i tamo doživljava svakolike avanture. Ako nas pitate, ovo jednostavno vrišti 'otvoreni svijet', no sve dok ne dobijemo službenu potvrdu, nećemo zaključivati ništa. Sve što smo vidjeli iz prvog igrinog foršpana je par zaposlenika Massivea kako pričaju o svijetu Pandore i svim avanturama koje će igrači tamo iskusiti. Dakle, još jednom - sve smrdi na sandbox.

Ovo, usput, nije prvi put da Ubisoft trlja laktove s Lightstormom. Davne 2009. francuski developer je izdao James Cameron’s Avatar: The Game. Radilo se, naime, o pucačini iz trećeg lica koju smo igrali na Xboxu 360, PlayStationu 3 i PC-ju.

Ubisoft je potvrdio da će igra biti dostupna na PC-ju i konzolama, makar nema još ni riječi o potencijalnom datumu izlaska.

Massive, Lightstorm i Fox Interactive kreću u izradu nove igre smještene u svemir Avatara Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft