NA JEDNOM MJESTU

Ne tražite dalje - ovo su najbolje aplikacije za Android

02.12.2014 u 06:44

Bionic
Reading

Googleov dućan online Play ima katalog s ogromnim brojem aplikacija, koji raste iz dana u dan. Kako znati koje su najbolje? Evo mogućeg izbora, po barem tri u svakoj kategoriji

Automatizacija

Gravity Screen
Više nikad nećete zatrebati dugme za uključivanje i isključivanje. Ova će aplikacija pokretati i gasiti vaš pametni telefon ili tablet računalo kad god ga zatrebate ili ga prestanete koristiti. Za aktiviranje nekoliko značajki trebat ćete platiti u sklopu aplikacije, no uglavnom je besplatna.

Tasker
Aplikacija za automatizaciju svega na vašem mobitelu. Košta 2,99 dolara (oko 17 kuna), no vrijedi para. Pomoću dugog popisa varijabli možete automatizirati sve i svašta, poput recimo uključivanja wi-fija ili Bluetootha.


Llama
Previše vam je dati 17 kuna za aplikaciju? Preuzmite Llamu, besplatnu aplikaciju koja nudi sve-u-jednom automatizaciju, gotovo podjednako korisnu kao Tasker, s time da je ukrašena lamama.

Komunikacija

Google Hangouts
Novo izdanje Googleove aplikacije za brbljanje online ima integrirane i mogućnosti slanja i primanja SMS-ova i MMS-ova, obavljanja glasnovnih i video poziva... Sve na jednom mjestu.

Textra
Ako bi radije držali SMS-ove i MMS-ove u zasebnoj aplikaciji, preuzmite Textru. Iako je jednostavna, nudi sve potrebne značajke, a i dobro izgleda.

Telegram
Držite do privatnosti? Telegram je među najboljim sustavima za razmjenu enkriptiranih poruka. Uz to je besplatan, nema oglasa i počiva na otvorenom kodu. Može slati samo SMS-ove, no možete namjetiti da se samounište po slanju, kako bi bili sigurni da ih ne čita nitko tko ne bi trebao.


Prilagodba

Locker Master
Poželite li zamjeniti zaslon za zaključavanje, ova će vam aplikacija ponuditi brz pristup aplikacijama po vašem izboru, umotan u predivno i moderno sučelje.

Moonshine Icon Pack
S ovom aplikacijom modernizirat ćete izgled svog pametnog telefona ili tableta šarenim i raznolikim temama i sličicama.

SwiftKey
Zamijenite standardnu virtualnu tipkovnicu ovom aplikacijom i više nikad se nećete vratiti nazad na staru. Swiftkey koristi napredni algoritam za predviđanje teksta, na stotine emotikona, sjajne teme i munjevito je brza. A može ju se i prilagođavati.

Upravljanje datotekama

OI File Manager
Neki uređaji s Androidom dolaze sa softverom za upravljanje datotekama, ali ne svi. Ako ste među potonjima ili želite isprobati nešto novo, isprobajte ovu aplikaciju. Glavna joj je prednost jednostavnost.


AirDroid
Želite prebacivati datoteke s Androida na stolno računalo i obrnuto bežično? AirDroid je za vas. Možete ga koristiti i za slanje SMS-ova sa svog računala, stvaranje sigurnosne kopije i još puno toga.

Google Drive
S 15 GB besplatne memorije, ovo je aplikacija koju ne treba propustiti. Napravite sigurnosnu kopiju za sve važne datoteke, koristite ju za zajednički rad s drugim ljudima, spremite dokumente za čitanje offline tijekom duljih putovanja. Google Drive sve to može.

Zdravlje

Google Fit
Najbolja višenamjenska aplikacija za sve zainteresirane za praćenje podataka vezanih uz dobru kondiciju i zdravlje. Google Fit koristi senzore u vašem mobitelu za praćenje vježbanja i postavljanje ciljeva, a i integrirana je s trenutno dostupnim uređajima koji koriste Android Wear.

7 Minute Workout
Više se ne možete izvlačiti kako nemate vremena za vježbanje. Sedam minuta može svatko pronaći, a ova će vas aplikacija podići na noge ako predugo sjedite i poboljšati cirkulaciju serijom kratkih, intenzivnih vježbi.


Map My Hike GPS Hiking
Iako u nazivu spominje planinarenje, ova je aplikacija odlična za više aktivnosti na otvorenom, poput trčanja, bicikliranja, hodanja... Prati vašu rutu GPS-om i izbacuje svakojake statistike o tome što ste postigli. Osnovno izdanje je besplatno, profesionalna verzija košta 2,99 dolara (oko 17 kuna).

Pokretači (Launchers)

Nova Launcher
Nudi sumanuto velik broj mogućnosti prilagodbe, iznimno je brz i besplatan je, mada nudi i dodatne značajke platite li četiri dolara (oko 22 kn).

Themer
Aplikacija koja prilagodbu dovodi na višu razinu, tako što okuplja raznovrsne pokretače, teme, ikonice, widgete i fontove na jednom mjestu.

Google Now Launcher
Ne nudi toliko mogućnosti prilagodbe, ali je vrlo brza i nudi izravan pristup alatu Google Now.

Glazba

Google Play Music
Aplikacija za servis na koji možete postaviti do 20 tisuća svojih pjesama i dobiti pristup kompletnom katalogu za 9,99 dolara mjesečno (oko 55 kuna). Odnedavno dostupna u Hrvatskoj, odlično izgleda, brza je i ima jednostavno korisničko sučelje.


Deezer
Uz pristup velikom i raznovrsnom katalogu s više od 30 milijuna pjesama, naš stari znanac Deezer nudi pametnu pretragu, integrirani mini-player i ergonomski dizajn.

Spotify
Aplikacija za pristup moćnom servisu za streaming glazbe. Možete ju koristiti za besplatno slušanje radija ili pjesama bilo kojeg izvođača. Želite li se riješiti oglasa i slušati glazbu i dok ste offline, plaćat ćete 9,99 dolara mjesečno.

Pandora
Ovaj je servis jedinstven po tome što koristi projekt Music Genome kako bi prilagodio pjesme koje pušta vašem ukusu. Ima zgodno sučelje za tablet računala, tone sadržaja, pretraživanje stihova. Besplatan je, uz oglase. Bez oglasa košta pet dolara mjesečno (oko 27 kn).

Fotografija

Google Camera
Službena Googleova aplikacija za kameru na vašim Androidima. Jednostavna je, dobro izgleda i nudi zabavne mogućnosti poput zamućivanja objektiva.

Snapseed
Snimljene fotke treba obraditi. Za to će vam dobro doći ova aplikacija, moćna i laka za korištenje, također u Googleovom vlasništvu.


Cymera
Višenamjenska aplikacija koja kombinira najbolje iz ponude dvije prethodno navedene. Oponaša DSLR, nudi velik broj mogućnosti obrade fotografije.

Produktivnost

WPS Office
Besplatna i bez oglasa, kompatibilna sa svim važnim Microsoftovim formatima, nudi sve fontove koje bi mogli zatrebati.

Cozi
Aplikacija za digitalne popise za kupovinu i obavljanje zadataka te podsjetnik za sastanke i dogovore. Dizajnirana je za obiteljsko korištenje, pa ju možete podijeliti sa članovima vašeg domaćinsrva.

Google Keep
Osim što je integrirana s drugim Googleovim servisima, ova će aplikacija vam omogućiti postavljanje podsjetnika u bilješke, organiziranje zadataka, dijeljenje bilješki s prijateljima i rodbinom, pa i pohranu zadataka koje ste obavitli.

Čitanje

Kindle
Kako je Amazon kralj tržište e-čitača i e-knjiga, njegova aplikacija je neizostavna u ovakvom pregledu. Kindle nudi pristup ogromnoj Amazonovoj kolekciji e-knjiga, sinkronizaciju između uređaja, kao i napredno označavanje sadržaja, bilježennje i značajke za prilagodbu. Možete čak i slati vlastite e-knjige, dokumente i članke.


Moon+ Reader
Tražite li drukčiji pristup, isprobajte ovu aplikaciju. Prepoznaje različite formate, nudi velike mogućnosti prilagodbe i usklađivanje s Dropboxom.

Feedly
Aplikacija prvenstveno namijenjena čitanju vijesti i preuzimanj RSS-ova. S modernim sučeljem koje nudi dnevne i noćne teme, možete ju koristiti i za spremanje članaka za naknadno čitanje ili ih podijeliti s drugim aplikacijama.

Za ove treba root

Titanium Backup
Obvezna aplikacija za sve koji žele prčkanjem izvući više iz svog uređaja, zbog velikih mogućnosti stvaranja sigurnosne kopije koje nudi. A možete ju iskoristiti i za uklanjanje svog inače neizbrisivog bloatvera. Većina značajki je besplatna. Za napredne ćete trebati platiti 5,99 dolara (oko 33 kn).

Root Browser
Ako ste rootali svoj uređaj i volite se igrati s njime, vjerojatno ćete s vremenom naletjeti na osjetljive datoteke. Ova će vas palikacija upozoriti kad dođete do datoteka koje nije mudro dirati i omogućiti vam pristup mnogima koje većina korisnika nikad ne vidi. Može biti iznimno korisna, ali pazite da ne obrišete nešto zbilja važno.

Xposed Framework
Aplikacija koju preuzimate izravno s web odredišta Xposed omogućava neviđene mogućnosti prilagodbe zahvaljujući modulima pomoću kojih možete promijeniti gotovo bilo koji aspekt svog uređaja.


Sigurnost

Android Device Manager
Googleova verzija aplikacije Find myiPhone omogućava praćenje uređaja u slučaju krađe ili gubitka, pomoću GPS signala. Možete natjerati uređaj na daljinu da se glasno oglasi, zaključati ga ili obrisati sve svoje podatke.

Avast Mobile Security & Antivirus
Nije loše imati besplatan, potpuno funkcionalan antivirusni alat. Ova aplikacija nudi brojne korisne značajke besplatno i još više njih uz plaćanje.

1Password
Teško vam je pamtiti sve te lozinke? Držite ih na jednom mjestu - pohranite ih u ovoj aplikaciji i mirno spavajte.

Društveni mediji

Facebook
Iako ne lajkamo podulji popis dozvola za pristup našim podacima koji ju prati, aplikacija za pristup najvećoj svjetskoj društvenoj mreži nezaobilazna je za njeno svakodnevno korištenje. Zadnje izdanje aplikacije za Facebook je brzo i responzivno.

Twitter
Nije podjednako moćna kao premium izdanja, no besplatna službena Twitterova aplikacija ima svojih prednosti. Nemojte ju olako otpisati.

Instagram
Iznimno vizualna i zabavna za korištenje, ova aplikacija ponudit će vam pristup mreži ljudi koji objavljuju fotografije, kao i alate za obradu.

Izvor:Make Use Of