I TO BESPLATNO

Naučite više o fotografiji uz Ellu Dvornik i Elemental

22.05.2013 u 16:23

Bionic
Reading

Tijekom Canon Summer Partyja moći ćete okušati se u raznim vrstama fotografije, poslušati predavanja stručnjaka te naučiti više o fotografiji

Canon Summer Party bit će održan 4. lipnja u Centru Hypo u Zagrebu, s početkom u 16 sati i predviđenim trajanjem do dugo u noć.

Canon će tom prilikom na jednom mjestu predstaviti svoje proizvode iz područja fotografije i slikovnih rješenja, što će biti dopunjeno predavanjima i brojnim prilikama da i hobisti i profesionalci snime neku od posebno pripremljenih scena - od portreta fotomodela pa do sportske fotografije s freeride bikerima u glavnoj ulozi, uz umjetnički performans Magic Theatra Serpentes nazvan Metamorphosis

Tom će prilikom u Zagrebu boraviti i nagrađivani njemački fotograf prirode Thorsten Milse te još nekoliko predavača koji će svoje znanje i savjete podijeliti sa svima koji vole fotografiju ili se bave njome.

Ako ste početnici u svijetu fotografije DSLR, imat će priliku saznati više o popularnim fotoaparatima serije EOS na pripadajućoj radionici akademije EOS, inače namijenjenoj kupcima Canonovih fotoaparata.

Predavanja će, među ostalima, održati Mario Romulić i Dražen Stojčić, autorski tim koji je privukao pažnju na sebe timelapse filmom o Zvjezdarnici Višnjan te Samo Vidic, koji je zadnjih osam godina službeni sportski fotograf Red Bulla. Za večernje sate predviđen je koncert Elle Dvornik i grupe Elemental.

Ulazak na sva događanja besplatan je, uključujući i oba koncerta. No ako želite biti prisutni na stručnim predavanjima o fotografiji potrebno prijaviti putem aplikacije na stranici Canona Hrvatska na Facebooku.

'Želimo svakom ljubitelju fotografije pružiti mogućnost da doživi pravi fotospektakl, a da pritom i nauči ponešto od onih koji se fotografijom bave profesionalno', rekao je Ivan Matić, predstavnik odgovoran za partnere u hrvatskom predstavništvu Canona CEE. 'Sudionici će imati priliku isprobati brojne Canonove novosti, ponajprije vodeću seriju digitalnih DSLR fotoaparata EOS, poput EOS 5D Mark III, EOS 6D i EOS 700D te najnovije objektive i kompaktne fotoaparate.'

'Koncertna je fotografija, razvojem digitalne fotografije, među fotografima dobila još više poklonika. Događaji, kao što je ovaj Canonov koji nam se bliži, prikladni su za razne vrste fotografije jer svima koji vole fotografiju pružaju mogućnost da se upoznaju s raznim fotografskim smjerovima i motivima te se ujedno mogu okušati u pravoj koncertnoj fotografiji', rekla je Ella Dvornik

'Fotografija je umjetnost te je svatko doživljava na svoj, jedinstven način. Ista fotografija može se interpretirati na različite načine. Slično je i s glazbom. Elemental nikada nije bio bend koji je svoju glazbu smatrao proizvodom, nego umjetničkim izričajem - vjerujem da ste toga uvelike svjesni - a naš iskren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Sigurna sam da će i na predavanjima kao i kasnije na koncertnom dijelu svi oni naučiti mnogo toga. Dat ćemo sve od sebe da događanje bude nezaboravno i uspješno, a fotografije fantastične!' izjavila je Mirela Priselac - Remi iz Elementala.