GIGGEM

Napravite bend pomoću društvene mreže

24.06.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Giggem je društvena mreža namijenjena spajanju glazbenika koji traže potencijalne članove benda, tekstopisce ili menadžere

Glazbeni sastavi tijekom svog životnog vijeka često mijenjaju članove. No kako pronaći novog člana koji će se uklopiti u bend i koji će svojim stilom unijeti nešto novo u glazbu koju sviraju?

S istim se problemom susreo i iskusni glazbenik iz Turske, Emir Turan kada je pokušao napraviti vlastiti bend. Kako potraga usmenom predajom, putem oglasnika i društvenih mreža nije urodila plodom, osmislio je društvenu mrežu upravo za glazbenike.

Giggem je mreža koja je namijenjena glazbenicima, bendovima, pjevačima, tekstopiscima, menadžerima, ali i glazbenim kućama.

Kako je objasnio za Mashable, nakon registracije, algoritam analizira korisnikov profil i predlaže nekoliko lokalnih bendova kojima se može pridružiti.

Bendovi opisuju koga traže, ali i što nude te kakvu glazbu sviraju.

Glazbenici mogu objaviti i svoj video ili audio kako bi drugi zainteresirani članovi mogli dobiti dojam o njihovom radu.

Turan ističe kako je glavni cilj Giggema spojiti glazbenike. Trenutačno mu nije u interesu od mreže napraviti marketinški alat ili platformu za digitalnu distribuciju sadržaja.

'Mi samo spajamo', rekao je na kraju Turan.