ŠUŠKA SE

Nakon Minija, dobit ćemo i iPad Maxi?

30.05.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Nova inačica Appleova tableta imala bi zaslon dijagonale 12,9 inča (32,7 centimetara). Na tržištu bi se, šuška se, trebala pojaviti rijekom prve polovice iduće godine

Njome bi, piše NDTV Gadgets, Apple pokušao privući kupce zainteresirane za računala u klasi ultrabook, ali i ugurati se na tržište digitalnih udžbenika. Pregovori s korejskim dobavljačima oko zaslona i komponenti već su navodno u tijeku.

Pokaže li se ova glasina istinitom, bila bi to velika promjena za Apple jer bi time uređaj učinili nespretnijim za prijenos od sadašnjih tableta dijagonale zaslona 9,7 inča (14,6 centimetara), čemu dosad nisu bili skloni. Treba je uzeti sa zrnom soli jer bi prijelaz na veći zaslon značio i promjenu aplikacija kako bi ih se prilagodilo, a i pitanje je kako bi se uvođenje uređaja te veličine odrazilo na prodaju Macbook Aira..

Prethodne glasine dale su naslutiti da jabučari nastoje standardni iPad učiniti još tanjim, potaknuti dobrim rezultatima koje je polučio iPad Mini. Stoga je vjerojatnije da ćemo prije vidjeti nadogradnju Minija nego novo izdanje iPada.

Apple je još uvijek prvi proizvođač po broju isporučenih tableta, iako Androidi hvataju priključak. Po podacima tvrtke IDC, od 49,2 milijuna isporučenih uređaja tijekom prvog ovogodišnjeg kvartala, njih 19,5 milijuna bili su iPadi. Udio tableta pogonjenih Windowsima je ispod četiri posto.