TEHNO NOVITETI

Najnoviji operativni sustav za iPhone dolazi krajem godine, evo što bi mogao imati

04.02.2019 u 09:55

Bionic
Reading

iOS 13 bi, ako je vjerojvati insajderima, mogao uvesti nekoliko dugo iščekivanih značajki, uključujući noćni mod rada, poboljšani sustav za rad s datotekama, kao i kartice unutar svih aplikacija

Appleov trinaesti po redu mobilni operativni sustav kojeg ćemo prvi put vjerojatno vidjeti ovog ljeta tijekom Appleovog Worldwide Developers Conferencea (skraćeno WDC) imat će nekoliko jako bitni nadogradnji koje su vlasnici iPhonea tražili praktički godinama. Prema izvješću Bloomberga, iOS 13 imat će noćni mod rada koji će ići rukom pod ruku sa već postojećim modom prisutnim u macOS-u Mojave.

Prema insajderima, novi način rada omogućit će olakšano gledanje sadržaja u večernjim satima, a pridružit će mu se i poboljšani CarPlay, kao i niz nadogradnji za Appleov tablet iPad. Apple navodno i uvodi novi Home screen, mogućnost pregleda nekoliko kartica unutar aplikacije (slično kao i u mobilnoj verziji preglednika Safari) te konačno - bolji sustav organiziranja pohranjenih podataka, prenosi MacRumors.

MINI VODIČ

Svaki vlasnik iPhonea mora znati ovih šest trikova

Pogledaj galeriju

Ako je vjerovati dosadašnjim glasinama, Apple bi navodno mogao uvesti i značajku za multitasking, odnosno prikaz dva prozora odjednom, samo jednog uz drugog. Također se šuška o proširenju Appleovoe inicijative za aplikacije koje rade na više platformi, što znači da ćemo vidjeti veći broj aplikacija koje rade na iOS-u i macOS-u.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Konačno, Apple navodno radi na nekoliko novih usluga uključujući i pretplatu za časopise u Apple Newsima, kao i usluzi za streaming koja bi se navodno trebala pojaviti u sklopu jedne od nadogradnji predviđenih za 2019.