GEFORCE

Najnoviji Nvidijin driver gejmerima uzrokuje glavobolje

11.03.2016 u 09:59

Bionic
Reading

Riječ je o zloglasnom driveru Geforce verzije 364.47 koji je Nvidija pustila u opticaj paralelno s izlaskom Ubisoftova naslova Tom Clancy's: The Division

Ironično, činjenica da je Nvidia usko surađivala s razvojnim timom naslova skroz je nelogična uzmemo li u obzir to kako najnoviji set drivera mnogim igračima Divisiona uzrokuje probleme. Od benignih tričarija poput korumpirane slike ili vizualnog glitcha, pa sve do narodnih favorita: plavog ekrana smrti i nemogućnosti pokretanja računala (!).

Nvidia je jučer navečer povukla driver, sugerirajući igračima da ga deinstaliraju putem safe moda ili, još bolje, ne instaliraju putem ekspres instalacije koja, prema njima, uzrokuje najviše problema.


Premda nevoljko priznajemo da i sami koristimo ovaj zloglasni driver, spomenimo kako nismo naišli na prevelike probleme. Par glitcheva u Mozillinom prikazu definitivno ne dolaze ni blizu horor pričama s Reddita, prema kojima su driveri Geforce 364.47 ljudima rušili Windowse

Nvidia je Engadgetu izjavila kako korisnici nemaju razloga za paniku, s obzirom da kompanija nije dobila niti jednu službenu prijavu kvara kartice o kojoj pišu korisnici popularnog foruma.

Sad, jedino što nam valja činiti je pričekati izlazak ispravljenih drivera