SAMO ZA NAJBOLJE

Najnoviji BenQov gejmerski monitor jednostavno vrišti 'pucačine'

28.08.2014 u 12:42

Bionic
Reading

Prije desetak godina postojali su specijalni monitori za grafički dizajn i uređivanje videa. Danas gledamo u BenQov 'militarizirani' XL2430T koji čini istu stvar... samo za gejmere

Ako ste ljubitelj pucačina iz prvog lica, svaki frame vam je bitan. Također, važno vam je da imate kvalitetan miš. I tipkovnicu. I računalo. Kao što smo spomenuli u uvodu, ovakvih stvari prije renesanse kompetitivnog gejminga jednostavno nije bilo. Zahvaljujući globalnom porastu interesa za polje digitalne zabave, već neko vrijeme dostupne su nam periferije napravljene isključivo za gejming. Najnoviji i poprilično atraktivni novak u redovima agresivno dizajniranih gaming gear monitora najnoviji je BenQov XL2430T.

Osim što ima specifičan izgled inspiriran ratnim igrama, ovaj monitor donosi apsolutno sve potrebno modernom FPS gejmeru. On naime hardverski reducira velik broj smetnji koje vam mogu zasmetati pri napucavanju te svim gostima koji vam uđu u sobu diskretno daje do znanja da ćete im <cenzurirano> idući put kada ih ugledate u Call of Dutyju.

Šalu na stranu, ovaj monitor zaista je napravljen kako bi vam olakšao igru. Korištenjem tehnologija kao što su Motion Blur Reduction i Gaming Refresh Rate Optimization Management (100/120/144Hz) te vremenom osvježavanja od svega 1 ms (GTG), on gejmerima nudi savršenu sliku u pokretu. Ovo možda ne dolazi do izražaja u strateškim igrama, no fanovi pucačina znat će dobro koliko im znače gore navedena tehnološka rješenja.

Monitor je također specifično dizajniran. XL2430T dobitnik je dizajnerske nagrade 2014 reddot award, a predstavlja vrhunsko rješenje za igranje 'stvoreno da iz svakog igrača izvuče apsolutno najbolje'.

Predstavljanjem modela XL2430T obnavljamo naše obećanje da ćemo neprekidno dizajnirati i izrađivati najbolje monitore za igrače entuzijaste i profesionalne igrače koji s nama dijele ljubav i strast prema igrama,' izjavio je Peter Huang, izvršni potpredsjednik i generalni direktor BenQovog Centra za tehnologiju proizvoda. 'Ono što definira 'najbolji monitor za igranje' nisu nužno najviše specifikacije, nego najviše značajke koje poboljšavaju performanse. Njihovo razvijanje zahtijeva potpuno razumijevanje igre i igrača koje je moguće samo uz pažljivo promatranje. Upravo zbog toga smo toliko posvećeni ideji da se igranje nalazi u detaljima. Zahvaljujući tome što smo svaki detalj napravili kako treba, što uvijek i iznova dokazuju naši monitori za igrače, možemo na svakom koraku u igri ostvariti pobjedu.'

XL2430T dostupan je kod distributera i u maloprodajnim dućanima. Za više informacija posjetite www.benq.com i http://gaming.benq.com/.