STRATEŠKI

Najavljen je Civilization VI! Evo što o njemu znamo!

12.05.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Ne samo da je Firaxis potpuno iznenadio milijune obožavatelja najavom novog Civa, još veće je iznenađenje datum izlaska...

Sid Meier's Civilization VI na tržištu će se pojaviti 21. listopada i to kao, naravno, ekskluziva za PC. Da, dobro ste čuli, nakon gotovo šest godina stiže potpuno nova 'Civilizacija'. Čitava stvar izgleda vrlo svježe - igra ima novu art direkciju koja veliča vedre boje i daleko razigraniji vizualni stil od, primjerice Beyond Eartha ili Civilizationa V.

O samoj igri zasad znamo svega nekoliko detalja. Firaxis je naveo nešto zanimljivih elemenata poput gradova koji će se širiti mapom i jedinica koje će ovog puta biti moguće kombinirati (za razliku od onih u Civu V, koje su slijedile pravilo 'jedan unit - jedan hex'). Primjerice, moći ćete imati pješadijske jedinice podržane protutenkovskom opremom ili naseljenike koje prati ratnik.


Diplomacija će također doživjeti mali revamp. Firaxis nastoji natjerati igrače da razmišljaju o tome s kojom osobom pregovaraju. Naime, svaki protivnik, odnosno lider imat će posebnu ideologiju i dugoročni plan koji je u skladu s kulturom i civilizacijom iz koje stiže.

Što se igre za više igrača tiče, ona će, kažu iz Firaxisa, biti kraća. Naime, u nju su ubačene misije i zadaci koji će inače monumentalne partije skratiti na razumnu duljinu. Živi bili pa vidjeli!

Kako god gledali na stvari, svi obožavatelji, a i oni koji će to tek postati, mogu očekivati poboljšanja u svakom aspektu igre. Firaxis Game omogućit će iskusnim igračima da začine i otežaju svoje iskustvo dodatnim postavkama, a svi oni koji nikada nisu igrali Civilization imat će vrlo detaljne videoupute i misije za trening.

I to je zapravo to. Više detalja možemo uskoro očekivati, a dotad uživajmo u prvom foršpanu za Civilization VI.