U TREN OKA

Nađite svoj Android za manje od 30 sekundi

12.08.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Za pronalazak zagubljenog Androida ne treba vam pas tragač ili neka posebna aplikacija. Dovoljan vam je bilo koji uređaj s pristupom internetu

Korisnici iPhonea već godinama mogu koristiti opciju 'Find My Phone', a s novim 'Android Device Managerom' to je sad omogućeno i korisnicima Androida.

Međutim, kako biste pronašli svoj pametni telefon s Androidom, ne morate instalirati nikakvu aplikaciju, a cijeli proces traje manje od pola minute.

Ulogirajte se u svoj Google račun i otiđite na stranicu google.com/android/devicemanager.

Sustav će automatski prepoznati sve vaše registrirane uređaje koji imaju instaliran operativni sustav Android.

Odaberite onaj koji želite pronaći i pritisnite strelice.

Sustav traženja je jako brz i naš je testni uređaj pronašao za manje od pola minute. U Googleu tvrde kako je preciznost oko 25 metara, ali mi bismo rekli da je bliža 50 metara.

Kad 'Device Manager' pronađe traženi uređaj, možete pokrenuti zvonjavu koja će trajati sljedećih pet minuta, čak i ako je telefon stavljen na tiho.

Na taj način možete ga pokušati pronaći ukoliko ste ga negdje zagubili ili skrenuti pozornost na njega ukoliko je otuđen.

Međutim, da bi cijeli sustav funkcionirao, tablet ili pametni telefon moraju biti uključeni, spojeni na neku mrežu (mobilnu ili WiFi) te mora biti aktivirana opcija utvrđivanja lokacije.

Ako imate ispunjene te preduvjete, možete veoma lako i brzo pronaći svoje uređaje.