DOMAĆA PLATFORMA

Nabava online za male poduzetnike

21.09.2012 u 15:33

Bionic
Reading

Od 19. rujna započinje s radom novi sustav nabave online, nazvan BizDil. Zamišljen je kao platforma za spajanje ponude i potražnje za potrebe malih i srednjih poduzetnika

BizDil.hr obuhvaća niz usluga za svakodnevno poslovanje- od otvaranja tvrtke, razvoja i unapređenja poslovanja i povećanja konkurentnosti, do posebnih ponuda i kupnje koje štede vrijeme i novac.

Cilj projekta je da u postojećem gospodarskom okruženju potakne razvoj malog i srednje velikog poduzetništva.

Naime, prema podacima iz Opservatorija hrvatskoga malog i srednjeg poduzetništva, u zemlji ukupno posluje 168.443 malih i srednjih poduzeća koji zapošljavaju oko 50 posto svih zaposlenih.

Bez obzira na ekonomski značaj takvih poduzetnika, na tržištu su (kao i u politici) sustavno zapostavljeni, a većina ponuda nije im dostupna po onim uvjetima po kojima te iste proizvode i usluge nabavljaju velike kompanije.

'I sam se kao mali poduzetnik susrećem sa svakodnevnim poslovnim potrebama koje ne mogu uvijek realizirati po povoljnim komercijalnim uvjetima. Pokrenuo sam Bizdil.hr kako bih upravo malim i srednje velikim tvrtkama omogućio da do kvalitetnih proizvoda i usluga dođu po najpovoljnijim tržišnim uvjetima, pod uvjetima koji su uglavnom rezervirani za velike kompanije', kazao je osnivač i pokretač projekta Slavko Gazić.

Ponuda proizvoda i usluga uključuje, primjerice, izradu logotipa tvrtke i web-stranica, ponude za marketinško promoviranje proizvoda i usluga, ponude za edukaciju zaposlenika, najpovoljnije ugovore s telekomunikacijskim operatorima, servisiranje ICT opreme, stručnu literaturu, nabavu telekomunikacijske opreme, uredskog namještaja, savjetovanja i ostale proizvode i usluge za kojima postoji potreba od strane malih i srednjih tvrtki.

U sklopu portala uspostavljen je i sustav nabave - MojaNabava - putem kojeg male tvrtke mogu slati upite direktno odabranim dobavljačima. Nakon što je upit za ponudu poslan, potencijalnom kupcu se javljaju dobavljači koji odgovaraju postavljenim kriterijima.

Sličan projekt - Nabava.net - već je više godina prisutan tržištu, a nedavno su najavili širenje u regiju