USUDITE SE

Na što ćete vi sličiti kad vas se dohvati DeepDream?

28.07.2015 u 07:13

Bionic
Reading

Početkom mjeseca Google je najavio kako njegova umjetna neuralna mreža prilično uvrnuto sanjari. U međuvremenu je računalni kod mreže učinio dostupan javnosti, a neki dobri progamer ga uobličio u web aplikaciju koju mogu koristiti svi

Googleov sustav 'Deep Dream' provlači sliku kroz sloj umjetnih neurona te od umjetne inteligencije traži da pojača i gradi pojedine značajke, poput rubova. S vremenom slike mogu postati toliko iskrivljene da se stope u nešto posve drukčije ili puno šarene nasumične buke.

Nova web aplikacija zove se Dreamscope i izbacuje sadržaj koji pomalo djeluje kao Instagram na LSD-u. Nudi 19 filtera, pa vam neće dozvoliti da se sa sadržajem fotografija poigravate u mjeri podjednakoj onoj koju bi vam omogućio Googleov kod. No, to je cijena koju treba platiti ako se ne želite petljati s kodom.


Dreamscope je jednostavno koristiti. Dovoljno je uploadati fotografiju, odabrati filter i pričekati da izradi noćnu moru koja je (i) vaših ruku djelo. Mi smo za ilustraciju članka koristili fotografiju objavljenu ovdje. Prolistajte i galeriju - ima pravih bisera.

Više:Gizmodo