KORONAVIRUS U SAD-U

Na Amazonu eskplodirala cijena toplomjera, kompanija nastoji zaustaviti profitere

17.03.2020 u 12:30

Bionic
Reading

Toplomjeri se na Amazonu uoči sve veće panike oko koronavirusa prodaju po astronomskim cijenama - čak i nekoliko stotina dolara

Toplomjeri se na Amazonu prodaju po astronomskim cijenama. Online dućan, kako bi suzbio profiterstvo, nastoji utjecati na podešavanje cijena tijekom pandemije koronavirusa. Infracrveni beskontaktni termometar tako se prodaje po cijeni od 500 dolara, dok drugi koštaju preko 100 ili čak 200 dolara. Kontaktni toplomjeri su nešto jeftiniji te se prodaju po cijenama od oko 60 dolara.

Amazon je u izjavi za Business Insider naglasio da na njihovoj stranici nema mjesta za podešavanje cijena te da su razočarani što zloćudni akteri nastoji umjetno povisiti cijenu osnovnih proizvoda tijekom zdravstvene krize. Kako bi ih zaustavili, nedavno su blokirali stotine tisuća ponuda.

U službenoj izjavi na stranici, Amazon tvrdi da 'radi na tome da osigura kako nitko ne može umjetno povisiti cijenu osnovnim proizvodima'.

Amazon je ranije u ožujku naglasio da je zbog podešavanja cijena blokirao preko 530.000 proizvoda i 2500 prodavača. Kompanija također pomaže državnim odvjetnicima pri pronalaženju osoba koje su odgovorne za ovu nečastivu radnju.