POTEZ OČAJNIKA?

Musk na sve načine pokušava umanjiti gubitke Twittera, sad će vam nuditi i poslove

21.07.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Ekscentričnom milijarderu Elonu Musku nikako ne ide s Twitterom, za koji je iskrcao vrtoglave 44 milijarde dolara. Razni pokušaji monetizacije nisu urodili plodom, a sada je odlučio zaigrati na kartu potrage za poslom

Iako još uvijek nema nikakve službene obavijesti Twittera po ovom pitanju, u srpnju 2023. stvoren je novi račun pod nazivom @TwitterHiring. Račun je odmah verificiran, dobio je famoznu ‘plavu kvačicu’ i već sada ima više od 5000 pratitelja, no na računu nije objavljen nijedan jedini tweet u trenutku pisanja ovog teksta. Prema izvješću, neke organizacije, poput Workweeka, mogle su pristupiti ovom novitetu i već objavljuju popise poslova.

Kao što vidite u priloženoj snimci zaslona, Twitter Hiring omogućit će organizacijama da istaknu do pet popisa poslova. Ti će popisi biti vidljivi svim korisnicima koji direktno posjete profil određene organizacije ili poslodavca.

‘Twitter Hiring besplatna je značajka za provjerene organizacije za objavljivanje poslova, predstavljanje poslova na profilu vaše tvrtke i privlačenje vrhunskih talenata na vaše otvorene pozicije’, stoji na snimci zaslona. Također sugerira da će organizacije moći uvesti poslove na Twitter ‘u nekoliko minuta’ uz pomoć sustava za praćenje kandidata ili XML feeda.

Pretplata na Twitter za provjerene organizacije ili kompanije dolazi po cijeni od 1000 USD mjesečno. Međutim tvrtka će ponuditi značajku popisa poslova bez dodatnih troškova, prema snimci zaslona i izvršnom direktoru Workweeka Adamu Ryanu.

  • +11
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: Apaydin Alain/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uz to rečeno, Twitter Hiring nije se pojavio iz vedra neba jer je Elon Musk već ranije izrazio interes za ponudu vezanu uz poslove. ‘Zanimljiva ideja, možda i posao’, odgovorio je milijarder korisniku koji je pitao hoće li postojati aplikacija za upoznavanje na Twitteru. Također, tvrtka za društvene medije kupila je startup Laskie za pronalaženje poslova ranije ove godine u svojoj prvoj velikoj akviziciji pod Muskovim vodstvom.

Twitter je, osim toga, pokrenuo novi program za dijeljenje dijela svojih prihoda od oglasa s odabranim kreatorima. Štoviše, njegove odluke u proteklim mjesecima bile su usredotočene na novac, poput ponovnog pokretanja plaćene pretplate na Twitter Blue i izgradnje paywalla oko pristupa API-ju, donosi Search Engine Journal.